Design publish
Image default
Recreation / Motorcycles

Hoe positioneer je de achteruitrijcamera?

Als je wel eens in een vrachtwagen of bestelbus gereden hebt weet je hoe lastig het kan zijn om achteruit te rijden. Je mist natuurlijk een achteruitkijkspiegel. Gelukkig leven we in de 21e eeuw en zijn hier mooie oplossingen op zoals een achteruitrijcamera. Maar hoe maak je nou optimaal gebruik van een achteruitrijcamera?  In deze blog gaan wij je helpen om de camera optimaal te positioneren.

Om te beginnen met het monteren van de camera is het goed om te weten wat voor soort voertuig je hebt. De manier waarop de camera gemonteerd  wordt ligt aan het voertuig. Het handigst is om de camera zo hoog mogelijk te plaatsen zodat er zoveel mogelijk zicht is. Vaak worden de camera’s aan de achterkant, rechterkant en de voorzijde gemonteerd. Een vrachtwagen kan de achteruitrijcamera beter zo hoog mogelijk hebben. Een achteruitrijcamera vrachtwagen ontneemt het gevaar van een dode hoek.  

Niet alleen het soort voertuig is belangrijk voor de keuze van de camera. Het is ook belangrijk om te weten in welke omgeving het voertuig rijdt. Voor bouwvoertuigen die veel over onverharde wegen rijden, moet de camera wel tegen een stootje kunnen. Er zijn camera’s die water- en stofdicht zijn en ook nog eens een extra beschermglas heeft.  Heb je een minder budget? Dan kan je ook voor een sluitercamera gaan. Als de camera niet gebruikt wordt dan komt er een lens voor de camera.

Voor een vrachtwagen die ook wel eens naar binnen rijdt bij bijvoorbeeld distributiecentra, is het handig dat de vrachtwagen een camera heeft met dynamisch bereik. Deze achteruitrijcamera set zorgt voor de juiste beelden in veel licht en weinig licht. Bij andere camera’s is het zo dat als je naar binnen rijdt de camera gefocust is op het licht van buiten wat een donkere vlek creëert op de camera. Een dynamische achteruitrijcamera is dus de ideale oplossing voor een vrachtwagen.

https://www.vanzwitserland.nl/