Design publish
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een advocaat van dit advocatenkantoor kan de verdachte van een zedendelict bijstaan

Het begrip ‘zedenmisdrijf’ is de overkoepelende term voor delicten die in het Wetboek van Strafrecht zijn opgenomen. Hieronder vallen onder andere het verspreiden of in het bezit hebben van kinderporno, verkrachting en aanranding. Een veroordeling leidt bij een zedenmisdrijf in alle gevallen tot een gevangenisstraf. Wanneer iemand (ten onrechte) verdacht wordt en wordt uitgenodigd voor een verhoor op het politiebureau of aangehouden wordt, is er vaak al veel onderzoek naar diegene gedaan. Er is bovendien weinig bewijsmateriaal nodig om de verdachte te veroordelen. Het is daarom raadzaam om direct een gespecialiseerde zedenadvocaat in te schakelen die de straf zo laag mogelijk probeert te houden. Bij De Strafpleiters, een advocatenkantoor in Rijen, kunt u uw zaak vrijblijvend aanmelden.

Welke stappen worden ondernomen bij verdenking van een zedendelict?

Het strafrechtelijk proces begint met het ontvangen van een ontbiedingsbrief. De verdachte wordt hierin opgeroepen voor een verhoor op het politiebureau. Zoals eerder beschreven, is er dan al veel onderzoek gedaan naar de zaak. Zo zullen data op onder andere computers en telefoons gecontroleerd worden. Als er nog geen advocaat in de arm is genomen voor de verdediging van de verdachte van het zedendelict, kan diegene zich het best beroepen op het recht om te zwijgen (art. 29 Sv). Daarnaast is het ook niet verstandig om met andere mensen te praten over het zedendelict. Een advocaat van De Strafpleiters kan helpen met het opstellen van een verklaring van het zedendelict en de verdachte bijstaan tijdens het gehele proces.

Een advocaat bij een uitnodiging voor een verhoor of na afloop hiervan

Bij het ontvangen van een ontbiedingsbrief, maar ook wanneer de verdachte al verhoord is op het politiebureau, is het zaak om zo snel mogelijk een advocaat van dit kantoor in Rijen in te schakelen voor de verdediging van het zedendelict. Een sterke verdedigingsstrategie kan de uitkomst van de zaak beïnvloeden en ervoor zorgen dat de uiteindelijke straf minder zwaar uitvalt.

https://destrafpleiters.nl/