Design publish
Image default
Recreation / Motorcycles

Zo schrijf jij een goede blog

Het hebben van een succesvolle blog brengt vele voordelen met zich mee, onder andere voor jou online zichtbaarheid. Zo is het waarschijnlijker dat jij bovenaan in Google komt te staan wanneer je een blog hebt op je website. Ook kun je dit gebruiken om vragen te beantwoorden, zo krijg je een hele hoop meer websitebezoekers die specifiek op zoek zijn naar antwoord op die vraag. 

 

Voordat je begint aan de blog moet je helder hebben voor wie je deze schrijft. Wanneer je weet voor welke doelgroep je gaat schrijven, is het belangrijk om je in deze groep te verplaatsen. Wat vinden zij leuk, hoe willen zij aangesproken worden en waardoor worden zij getriggerd. Wanneer je dit weet kun je je schrijfstijl op hen aanpassen, waardoor de blog veel persoonlijker wordt. Wanneer een blog persoonlijk is, is deze over het algemeen een groter succes dan wanneer hij te algemeen is. Een goede manier om je blog persoonlijk te maken is door deze te beginnen met een korte anekdote, waarin de lezer zichzelf makkelijk kan herkennen. 

 

Vervolgens moet je tijdens het schrijven in je achterhoofd houden dat je het vooral leuk moet houden voor de lezer. Dit kun je bijvoorbeeld doen door afbeeldingen toe te voegen aan de blog, door quotes te gebruiken of door lijstjes te maken met bullet points. Dit houdt het overzichtelijk en maakt de blog makkelijker leesbaar. Het is dan ook belangrijk dat de lezer de informatie waar hij naar op zoek is binnen een oogopslag kan vinden, wanneer hij dit niet kan, is de kans groot dat hij afhaakt. Dat zou natuurlijk zonde zijn. 

 

Om de lezer zijn of haar aandacht te behouden, is het belangrijk om een pakkende inleiding te schrijven. Probeer met de inleiding de volledige aandacht van de lezer te pakken te krijgen, dan is de kans het grootste dat deze de rest van de blog ook zal lezen. Je kunt een blog ook inzetten als online marketing tool. Zo geef je niet alleen informatie aan de lezers, maar kun je je eigen website ook nog eens een boost geven. Wanneer je zelf niet precies weet hoe je dit het best aan kunt pakken, neem dan eens een kijkje op economy.nl. 

https://www.economy.nl