Design publish
Image default
Banen en opleidingen

Opleiding voor medische pedicure in je omgeving

Vaak besteden we genoeg tijd aan onze handen, doen we een leuk kleurtje op onze nagels maar vergeten we onze voeten. Ja, wel lakken onze nagels, maar echt de voeten goed verzorgen, dat vergeten we vaak. Terwijl de voeten juist ook geode zorg nodig hebben. Dit is een van de dingen die je leert tijdens een opleiding medische pedicure.

Wat is een medische pedicure?

Wil je de opleiding medische pedicure gaan volgen? Dan moet je eerst wel weten wat een medische pedicure inhoudt. De medisch pedicure houdt zich, net als de pedicure, bezig met de verzorging van de voet en de behandeling van huid- en nagelaandoeningen. Daarnaast voert de medisch pedicure ook specialistische behandelingen uit, zoals de behandeling van de risicovoet, waarbij ten gevolge van een ziekte of andere oorzaken een verhoogd risico aanwezig is op complicaties. Tijdens de opleiding medische pedicure leer je ook om deze medische aandoeningen te herkennen. Afhankelijk van de klachten van de cliënt voert de medisch pedicure de passende specialistische behandeling uit. Zij kent de juiste technieken, materialen en werkvolgorde. Ook is de medisch pedicure op de hoogte van de verschillende contra-indicaties, waarbij deze behandelingen juist niet mogen worden uitgevoerd. Dat leer je allemaal tijdens de opleiding medische pedicure. De specialistische behandelingen zijn gericht op preventie en pijnklachtvermindering. De medisch pedicure weet wanneer zij moet doorverwijzen naar andere disciplines.

Strenge eisen

Een medische pedicure mag je niet zomaar uitvoeren. Allereerst moet je de opleiding medische pedicure hebben afgerond. Maar ook moet je daarna werkzaam zijn bij een werkgever die is vermeld in het kwaliteitsregister. Zo weten cliënten zeker dat ze worden geholpen door iemand die de opleiding medische pedicure heeft afgerond en kennis van zaken heeft. Wil je  diploma voor de opleiding medische pedicure behalen? Kijk dan bij een van de opleidingsinstituten wanneer de opleiding medische pedicure begint.