Design publish
Image default
Recreation / Motorcycles

Play-outs Klein Zwitserland wedstrijdverslag

Eyecons doet verslag. Het team Hockeyclub Klein Zwitserland heren 1 doet het goed. Ze hebben dit seizoen de play-outwedstrijd tegen stadsgenoot HDM gewonnen. Dit betekent dat ze kans hadden om er direct weer uit te vliegen. Dit tegen stadsgenoot HDM. HDM heeft een hele goede prestatie geleverd, ze waren namelijk 2e in de promotieklasse. De promotieklasse heren zit een niveau lager dan de hoofdklasse hockey heren. Ze behoren dus zeker voor de top. 

Klein Zwitserland is recent gepromoveerd vanuit de topklasse naar de hoofdklasse. HDM is vorig seizoen gedegradeerd uit de Hoofdklasse en wil zich dus meteen weer hard maken om te bewijzen dat ze hoofdklasse waardig zijn.

Het is dus echt een titanenstrijd, de ene club net gepromoveerd, de ander gedegradeerd. Het zou dus kunnen dat het plezier van de hockeyclub Klein Zwitserland meteen weer de kop om wordt gedraaid. Het eventuele verlies van KZ is dan weer de winst van de Haagse Hockeyvereniging hdm.

Het kenmerkende van de wedstrijd is waar het om draait. Welke hockeyclub uit Den Haag gaat zich bewijzen? Er is toevallig (of als je niet in toeval geloofd: duidelijk) maar één enkele plek in de hoofdklasse voor een club uit Den Haag. 

Op 30 mei 2019 werd de eerste Play-out wedstrijd gespeeld. 

Wat is een play-out wedstrijd?

Voor de lezer: play-off wedstrijden gaan om het kampioenschap, play-out wedstrijden gaan in hockey om degradatie. 

Deze derby was ideaal voor alle spelers en het publiek. Het was toch een soort thuiswedstrijd, ook al speel je bij de rivaal, je speelt wel in je eigen stad. In de eerste kwart van de wedstrijd stond het uit team, KZ, alweer 0-1 voor. Het duurde niet lang en het stond alweer 1-1. Spannende wedstrijd. Toch hebben ze het uiteindelijk naar 1-2 kunnen krijgen en had Klein Zwitserland hockey het voordeel in handen voor de volgende play-out wedstrijd!

Zie Klein Zwitserland op Eyecons. Zo zie je binnenkort alle hockeywedstrijden van Klein Zwitserland live.

 

http://eyecons.com/kanalen/klein-zwitserland