Design publish
Image default
Woning en Tuin

Slaap goed op een latex matras

Een goede nachtrust is erg belangrijk. Dat hangt uiteraard samen met een goed matras. Er zijn uiteenlopende soorten matrassen op de markt.Welk matras uw voorkeur heeft, is natuurlijk een persoonlijke keuze, maar als u op zoek bent naar een natuurlijke en duurzame matras, dan bent u goed uit met een latex matras.

Latex matrassen hebben meestal een kern van een mengeling van natuurlatex of natuurrubber met synthetisch latex. Doorgaans is het een combinatie van beide. Volgens Europese normen mag een matras met minimaal veertig procent aandeel van natuurlatex een natuurlatex matras worden genoemd. Doordat het dus voornamelijk een natuurproduct is, heeft dit matras een antibacteriële en schimmelwerende werking. Bovendien is latex ongelofelijk soepel, zacht en van nature uiterst veerkrachtig. Een latex matras biedt daardoor een goede ondersteuning aan uw lichaam.

Latex matrassen

Er zijn veel verschillende soorten beddenwinkels waar u een latex matras kunt kopen. Vergelijk de verschillende prijzen van de winkels en let er op om wat voor soort latex matras het gaat. Latex kent namelijk 2 soorten productieprocessen, de Dunlop methode en de Talalay methode. Het laatste is een procedé waarbij de celkernen van het latex meer open worden gemaakt. Hierdoor voert een Talalay latex matras sneller vocht af en reguleert het beter de warmte. Als u het ’s nachts vaak warm heeft en veel transpireert bent u goed af met een Talalay latex matras. Indien u het in bed dikwijls koud heeft en niet veel transpireert, dan volstaat een Dunlop latex matras goed.