Design publish
Image default
Boeken en Tijdschriften

RFID Labels in de bibliotheek

Een bibliotheek is doorgaans een sociale plek voor mensen, maar samen met de innovatie van deze sociale plekken zijn er ook ontwikkelingen op het gebied van beveiligingen voor de bibliotheek. Verschillende bibliotheekoplossingen kunnen worden aangeboden met de technieken van tegenwoordig. Bijvoorbeeld zijn er RFID labels om diefstal te voorkomen.

Bibliotheek oplossing voor boeken

Een gemakkelijke bibliotheek oplossing voor het vergroten van productiviteit is het gebruiken van speciale RFID labels voor boeken. Deze zijn voorzien van een ICODE SLIX 2 IC om de boeken te registeren, te identificeren, en beveiligen. De bibliotheek hoeft zich geen zorgen te maken en RFID labels die met de levensduur van het boek meegaan. Niet alleen voor boeken zijn er RFID oplossingen. maar ook voor cd’s & dvd’s. Deze worden beveiligd door middel van een aangebrachte CD beschermfolie waarin een RFID chip is geïntegreerd, wat allemaal heel ingewikkeld klinkt natuurlijk. Maar heel gemakkelijk aan te brengen is. Hierna zijn de materialen direct beschikbaar voor het uitleen verkeer van de bibliotheek. Ook kan het zijn dat deze cd’s of dvd’s tot de permanente collectie behoort de bibliotheek en deze niet mag verlaten. Uiteraard worden de cd’s en dvd’s hier automatisch tegen beschermd.

Zo min mogelijk aantasten van het boek door middel van EM Tail Tags

EM tail tags Tail tags kunnen worden gebruikt om boeken en andere waardevolle materialen en media in de bibliotheek te beveiligen. Door middel van PH-neutrale tags zal het niet voorkomen dat boeken op den duur vergelen of chemisch beschadigen. Buiten dit alles werken onze tags op systemen van andere merken ook buitengewoon goed. Verschillende bedrijven kunnen deze oplossingen bieden, zorg ervoor dat wanneer u een aanschaf gaat doen u zeker weet wie uw beste compagnon is.