Design publish
Image default
Financieel

Het sturen van een herinnering voor een openstaande factuur vereenvoudigd

De meeste ondernemers hebben er een hekel aan: een herinnering sturen voor een openstaande factuur. Het kost tijd, wekt ergernis en het verstoort vaak de relatie met een klant. Maar niets doen met openstaande facturen is natuurlijk geen optie. Gelukkig is er nu handige software om het debiteurenbeheer te vergemakkelijken, ontwikkelt door Outstanding24 uit Amsterdam. Hiermee kun je deze handelingen automatiseren. Alle facturen die je verstuurt, worden in het systeem opgeslagen. Als een klant betaalt, wordt dit direct verwerkt. Blijft betaling uit? Dan verstuurt het systeem automatisch een herinnering voor de openstaande factuur. De klant kan hierop reageren, bijvoorbeeld met een verzoek om een betalingsregeling. Stem je in met het voorstel? Dan houdt het systeem ook weer voor je bij of de klant de gemaakte afspraken nakomt.

Houd je debiteurenbeheer goed in de gaten

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat een klant niet betaalt voor geleverde diensten of producten. Daarom is het aan te raden om goede software voor debiteurenbeheer te gebruiken. Deze kan je veel werk uit handen nemen. Je hoeft niet meer handmatig te controleren of een factuur is betaald en je hoeft ook niet meer zelf een herinnering voor een openstaande factuur te maken en te verzenden. Dit gaat helemaal automatisch, je hebt er geen omkijken naar. Het systeem verstuurt een e-mail naar de klant als de betalingstermijn is verstreken. Hoeveel dagen na deze datum dit gebeurt. kun je zelf instellen in de handige software voor debiteurenbeheer. Datzelfde geldt voor het moment waarop een aanmaning met extra incassokosten wordt verzonden.

Kies voor het gemak van automatisch debiteurenbeheer

Steeds meer bedrijven ontdekken de software voor debiteurenbeheer van Outstanding24 uit Amsterdam. Ze willen hun tijd liever besteden aan ondernemen dan aan hun boekhouding. Het versturen van herinneringen voor openstaande facturen kost nu veel minder tijd. Je hoeft alleen maar op een moment dat je er tijd voor hebt je overzichten te raadplegen om te zien welke facturen er nog open staan en wat hiervan de status is.