Design publish
Image default
Bedrijven

Zorg ervoor dat u aslast makkelijk en snel kunt berekenen

Een voertuig beschikt over assen die het gewicht dragen van de lading. Het is belangrijk om de aslast te berekenen, zodat u zeker bent dat u het voertuig nooit overlaadt. Vooral bij vrachtwagens treden hier weleens problemen op. Wanneer uw voertuig te zwaar geladen is, kunt u worden beboet door de politie. Dit heeft een grondige reden. Wanneer er te veel gewicht op een as komt te liggen, kan deze breken, waardoor de vrachtwagen kan gaan slingeren en mogelijk een ongeluk kan veroorzaken. Op die manier brengt u niet enkel uzelf maar ook uw omgeving in gevaar.

Speel op veilig en laat je aslast berekenen

Een tweede belangrijke reden om de as van een voertuig niet over te beladen, is de hoogte van de wagen. Wanneer er te veel gewicht aanwezig is, zal deze lager bij de grond hangen. Dit kan ervoor zorgen dat uw voertuig tegen de grond schuurt of dat u mogelijk niet over verkeersdrempels geraakt, met als gevolg dat er schade kan optreden. In andere gevallen rijdt u zichzelf vast, waardoor er files kunnen ontstaan. Dit zijn allemaal situaties waarin geen enkele chauffeur zich wil bevinden. Daarom is het berekenen van de aslast zo belangrijk én zijn de weegsystemen van MD Techniek zeer handig. Bij deze firma kunt u terecht voor industriële aslast weegsystemen. Ze beschikken over topmerken waaronder HAENNI en MSI. Naast de standaardmachines, bieden ze ook weegsystemen op maat aan. Dergelijke systemen zijn specifiek ontwikkeld voor uw type voertuig waardoor u uiterst nauwkeurig de aslast kunt berekenen, zonder een beroep te hoeven doen op derden.

Laat u informeren door deze experts

Bent u zelf vrachtwagenchauffeur of bent u eigenaar van een bedrijf dat dagelijks ladingen vervoert? Dan kan een weegsysteem op maat om de aslast te berekenen heel interessant zijn. MD Techniek zorgt daarnaast ook voor de inspectie en het onderhoud van uw systemen. Zo heeft u jarenlang plezier van uw weegsysteem, en gaat u steeds veilig en volgens de regels de weg op.

https://mdtechniek.nl