Design publish
Image default
Financieel

Hoe u financieel kunt overleven nadat u uit de kast bent gekomen voor uw ouders?

Uitzoeken hoe je collegegeld en andere kosten van levensonderhoud kunt betalen, kan moeilijk zijn, maar het is niet onmogelijk.

Als je Als je een student bent die afhankelijk is van financiële steun van je ouders en bang bent dat je familie je identiteit niet zal steunen, kan het ontmoedigend zijn om uit de kast te komen. U bent misschien bang dat u er plotseling alleen voor staat en financieel voor u zelf moet zorgen. Dat wil niet zeggen dat dit altijd het geval is, maar je zult een plan willen bedenken voor het geval het gebeurt.

Het lijkt misschien onmogelijk om financieel onafhankelijk te worden van je ouders, maar het kan wel. Hier zijn een paar factoren waarmee je rekening moet houden als je bang bent dat je uit de kast komt voor je ouders. Ook zijn deze uitgebreider terug te vinden op https://onlinekredieten.com/

Her kijk je budget

Dit is een goed moment om naar je budget te kijken. inkomsten en uitgaven en plan hoe u het hoofd kunt bieden als u niet op de steun van uw ouders kunt rekenen. Bekijk al uw bank- en creditcardafschriften en eventuele rekeningen die op uw naam staan om uzelf een duidelijk beeld te geven van hoeveel u elke maand nodig heeft.

Bekijk hoeveel uw basisbehoeften zullen bedragen kosten en vergelijk het met uw inkomstenbron, als u die heeft. Natuurlijk kan er voor schoolgeld worden gezorgd, maar hoe zit het met huisvesting, vervoer of andere kosten die normaal gesproken door je ouders worden betaald?

Niet zeker? Doe je best om een realistische schatting te maken. Als je bijvoorbeeld bij je ouders hebt gewoond en zij voor al je maaltijden hebben gezorgd, is het normaal dat je niet weet hoeveel je aan eten moet uitgeven. Vraag in plaats daarvan een paar vertrouwde vrienden of familieleden hoeveel realistisch is om elke maand alleen aan eten uit te geven.

Huisvesting zal waarschijnlijk een van de grootste posten in uw budget zijn, dus u wilt om erachter te komen hoe je ervoor kunt betalen. Het kan zijn dat je een familielid vraagt of je tijdelijk bij hen mag intrekken totdat je weer op de been bent. Er is ook de mogelijkheid om met huisgenoten naar een appartement te verhuizen om uw kosten te verlagen. Maar al met al blijft wonen op jezelf zoals vermeld op https://geldlenen-met-bkr.nl/ de grootstet kostenpost. 

Als u merkt dat uw inkomen aanzienlijk lager is dan wat u nodig heeft voor een kaal budget, overweeg dan om parttime aan te nemen baan of het toevoegen van uren aan je huidige om het verschil te compenseren. U kunt ook overwegen om hulp te vragen aan uitgebreide familieleden of goede vrienden.

Als het een optie is, probeer dan een noodfonds op te bouwen voordat je naar je ouders gaat. Zo heb je wat geld op je bankrekening voor het geval je het nodig hebt. Als laatste redmiddel kunt u een persoonlijke lening met een lage rente aanvragen. Maar dat kan ook enige planning vergen – onderneem nu stappen om uw kredietscore op te bouwen, zodat u in aanmerking kunt komen voor een lening of creditcard met een introductieaanbod van 0%. Zorg er wel voor dat je een solide plan hebt om ze ook af te betalen.

Update je FAFSA

Je zou meer financiële steun kunnen krijgen als je je FAFSA indient als onafhankelijke student. De federale overheid gaat ervan uit dat de meeste niet-gegradueerde studenten die naar de universiteit gaan een soort financiële hulp krijgen van hun ouders, of dat nu in de vorm van gratis maaltijden of gedeeltelijke collegegeldbetalingen is.

Als je ouders stoppen met het verstrekken van financiële steun, is het logisch om je FAFSA te updaten als een onafhankelijke student voor het komende schooljaar. Maar weet dat uw verzoek niet noodzakelijkerwijs wordt goedgekeurd. U moet aan bepaalde criteria voldoen; u moet bijvoorbeeld een van de volgende vakjes aanvinken: op 31 december van het toekenningsjaar ten minste 24 jaar oud zijn, getrouwd zijn, wettelijk afhankelijk zijn of wees of veteraan zijn.

Met andere woorden, het komt zelden voor dat u een afhankelijke status krijgt als u nog geen 24 jaar oud bent. U kunt proberen een afhankelijkheidsoverschrijving te krijgen van uw financiële hulpverlener, maar dit moet als ongebruikelijke omstandigheden worden beschouwd. Dit kan moeilijk te bewijzen zijn, en aangeven dat je ouders weigeren je te ondersteunen is niet per se goed genoeg. Omstandigheden die in aanmerking kunnen komen zijn onder meer een gewelddadige gezinssituatie, opsluiting van beide ouders of een bewijs van achterlating.

Zoek naar beurzen en beurzen

Er zijn genoeg mogelijkheden om gratis geld te krijgen voor je hbo-opleiding, dus waarom zou je er geen gebruik van maken? Door de FAFSA in te vullen, kunt u subsidiemogelijkheden vinden, maar veel andere soorten organisaties bieden ook beurzen aan.

Begin door te praten met het financiële hulpverleningsbureau op je universiteit — je school kan zijn eigen beurzen en beurzen hebben speciaal voor degenen die zich identificeren als LGBTQ+. Anders zijn er veel databases, zoals de LGBTQ+ Scholarship Database van de Human Rights Campaign, waar u beurzen kunt vinden en kunt leren hoe u zich ervoor kunt kwalificeren.

Een studie betalen is al moeilijk genoeg, en wanneer je ouders financiële steun wegnemen, voelt het als een nog zwaardere last op je schouders. Maar weet dat er middelen zijn als u uw onderzoek doet en contact opneemt met bronnen zoals uw financiële hulpkantoor voor hulp. Hoewel het op dit moment misschien een zware strijd lijkt, denk er eens over na hoe voldaan je zult voelen, wetende dat je jezelf kunt zijn en nog steeds kunt gedijen tijdens de universiteit en daarna.

 

https://geldlenen-met-bkr.nl/minileningen/1500-euro-lenen/

Gerelateerde artikelen

Bijzondere verklaringen op laten stellen door een accountant in Venlo

Regel uw salarisadministratie in Roosendaal

Beleggen in producten via eToro of Degiro