Design publish
Image default
Recreation / Motorcycles

systeemhelm kopen

Als je op een bromfiets zit die harder mag rijden dan 25 km/u moet je verplicht een helm dragen. Welke helm moet je kiezen? Een open jethelm die minder bescherming biedt of een integraalhelm die je niet zo eenvoudig kunt opzetten en afzetten? Misschien kun je beter een systeemhelm kopen, die biedt het beste van beide types. Wat zijn de verschillen tussen deze soorten helmen en wat maakt een systeemhelm zo bijzonder?

 

Drie helmtypes

Er zijn drie soorten helmen: jethelm, integraalhelm en een systeemhelm. Dit zijn de voornaamste karakteristieken van deze drie helmen:

 

  1. Een jethelm biedt geen bescherming bij de kin. Omdat het gezicht open blijft kan er makkelijker wind onder de helm komen waardoor het riempje strakker kan zitten. De veiligheid is minder dan de andere types maar je kunt deze helm wel heel eenvoudig opzetten en afzetten. Met name voor lagere snelheden en relatief veilige wegen kan een jethelm die juiste keuze zijn.
  2. Een integraalhelm omsluit het hele hoofd. Je bent daardoor optimaal beschermd bij een ongeval. De buitenschil is uit één stuk gemaakt waarmee het een zeer veilige oplossing is. Helaas is het opzetten en afzetten wat lastiger, als je veel korte ritten maakt is het niet zo praktisch.
  3. Een systeemhelm lijkt veel op een integraalhelm maar het kingedeelte kan los opklappen. Daarmee is opzetten en afzetten een stuk eenvoudiger. Voor mensen die veel korte ritten maken is een systeemhelm kopen vaak de meest praktische keuze. Een systeemhelm weet de voordelen van een jethelm en een integraalhelm goed te combineren.

 

Wie moet een systeemhelm kopen?

Als je veel korte ritten maakt en je wilt veiligheid combineren met praktisch gebruik is een systeemhelm kopen de meest voor de hand liggende keuze. De hogere klasse systeemhelmen hebben tevens goede windkanalen waardoor de helm comfortabel is om te dragen. Kijk in de webshop voor de keuze in systeemhelmen.