Design publish
Image default
Mode en Kleding

Wanneer draag je een compressie bh?

Wanneer draag je een compressie bh?

Bh’s zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Waar je tijden het sporten een sport bh draagt, draag je gedurende de dag vaak een normale, push up of plunge bh. Toch zijn er naast deze normale soorten bh’s nog allerlei andere soorten bh’s die je draagt bij hoge uitzondering. Dit kan zijn om medische redenen, maar ook door eventuele lichamelijk veranderingen. Eén van deze bh’s is een compressie bh. Dit is een bh die vaak wordt aanbevolen na een eventuele medische ingreep aan je borsten. Doordat er tijdens een operatie het nodig wordt geraakt in je borsten, zullen er na verloop van tijd in het begin van je herstel zwellingen optreden. Om deze zwelling tegen te kunnen gaan, is het belangrijk je borsten de juiste ondersteuning te geven en de druk tegenstand te bieden. Wanneer je exact een compressie bh draagt, leggen we je hieronder verder uit.

Na een operatie

Wanneer je bent geopereerd aan je borsten, dan zal er in de eerste dagen nog niet heel veel gebeuren. Uiteraard zal het allemaal wat gevoeliger zijn, maar echte naweeën volgen vaak pas enkele dagen later. Dit komt, doordat je borsten na een ingreep stevig worden ingewikkeld in drukverband. Dit verband zorgt ervoor dat de eerste zwellingen en bloedingen worden tegengegaan. Omdat het herstelproces doorgang moet vinden en de arts je wond moet kunnen controleren, zal dit verband na enkele dagen worden verwijderd. Om ervoor te zorgen dat je weinig tot geen last hebt, is het dus verstandig een compressie bh te dragen. Na verloop van tijd, wanneer de zwelling minder wordt, kun je kiezen voor een voorgevormde sport bh. Deze zorgt er ook voor dat je borsten op de juiste plek blijven zitten, maar zal in tegenstelling tot een compressie bh een stuk minder strak zitten.

Nieuwe lingerie

Wanneer je een borstvergrotende operatie hebt ondergaan, dan zal je nadat je borsten volledig zijn herstel op zoek moeten naar nieuwe lingerie. Ben je van een cup A naar een cup D gegaan, dan is het tijd om naar de lingerie grote maten te kijken, uiteraard zal je niet direct naar een speciaalzaak hoeven, maar het is wel belangrijk rekening te houden met het feit dat je ineens andere eisen dient te stellen aan je lingerie. Een grotere cupmaat, behoeft doorgaans ook een betere ondersteuning. Je ontkomt er dus niet aan om te kiezen voor kwalitatief hoogwaardige lingerie.