Design publish
Image default
Kinderen

Robots in de toekomst

Robots zijn nu al overal te vinden in de wereld en met een cool robot bouwpakket kun je ook je eigen robot in huis halen! Dit is natuurlijk geen robot die al je taken in het huishouden kan overnemen. Nu wordt natuurlijk veel werk uit onze handen genomen door machines. Aan de ene kant is dat handig, omdat sommige taken net zo goed uitgevoerd kunnen worden door machines, waardoor de mens een complexere taak kan uitvoeren. Maar hoe verder we in de toekomst gaan kijken, hoe meer werk en praktische taken overgenomen zullen worden door robots en andere technische devices. 

Sommige menselijke taken blijven

Hoewel de robot op steeds meer plekken verschijnt, zullen bepaalde functies toch uitgevoerd blijven worden door de mens. Robots in de horeca is lastig om te realiseren. Het is vaak druk op terrassen en er zijn mensen die van buiten naar binnen verplaatsen, wat lastig bij te houden is voor een robot. Ook taken in situaties waarin mensen behoefte hebben aan persoonlijk contact, zoals in het verzorgingstehuis of het ziekenhuis, zullen nooit volledig overgenomen worden door robots. Emoties en gevoelens is nog een lastig element voor robots, iets wat mensen wel hebben. 

Huishoudelijke taken overgenomen door robots

De robot van je bouwpakket kan dit misschien niet, maar er zijn al heel veel robots op de markt die je kunnen helpen met het huishouden. Denk maar eens aan de stofzuigerrobot, die je woning schoonmaakt zonder dat jij iets hoeft te doen. Ideaal voor wanneer je een fulltime baan hebt. Voor mensen met een grote tuin is er ook een robot die het gras kan maaien en je kunt zelf instellen hoe vaak per week je dit wil. Doordat het gras constant gemaaid wordt, blijft het gras mooi op dezelfde hoogte, voorkom je dat er veel onkruid komt en droogt het gras niet uit.