Design publish
Image default
Kinderen

De juiste kinderfiets vinden

De juiste kinderfiets vinden

Als je kind 4 tot 5 jaar oud is, zoek dan een fiets met een wieldiameter van 12-14 inch. Voor hen moet je een kinderfiets 16 inch kopen. De meeste van deze kleinere fietsen zijn voorzien van zijwieltjes. De zithoogte verwijst naar de afstand tussen de grond en de bovenkant van de zitting. De beste en meest nauwkeurige techniek om een ​​goede fiets pasvorm te krijgen, is om de binnenbeenlengte van je kind te gebruiken in verhouding tot de zithoogte van de fiets. Dit zal je helpen je selecties nog meer te verfijnen en vanaf het begin een fantastische pasvorm te garanderen. De zithoogte van een fiets wordt bepaald door het frame en de wielmaat. Onderzoek het frame op sterkte. Controleer de uitlijning van de wielen door van voren naar de fiets te kijken. Zorg ervoor dat alle bouten goed vastzitten. Zo kun je de veiligheid van je kind garanderen.

De juiste fietsuitrusting voor kinderen kiezen

Elke ouder begrijpt het belang van het dragen van een helm tijdens het fietsen. Veel fietsongevallen leiden anders tot hersenletsel. Als je geen helm draagt, kan een ongeval aanzienlijke schade tot gevolg hebben. Elk jaar raken bijna een half miljoen kinderen ernstig gewond bij fietsongevallen en het merendeel van deze verwondingen had voorkomen kunnen worden als de kinderen een goed passende helm hadden gedragen. Helmen moeten verstelbaar zijn om een ​​goede pasvorm voor je kind te garanderen. De pijpen van je broek mogen niet te los of wijd uitlopen, omdat deze tijdens het rijden anders in de ketting kunnen blijven haken. Lichtgewicht kleding is een uitstekend alternatief om kinderen te beschermen tegen oververhitting op warme dagen. Geef je kind ook fietstassen waterdicht. Ze kunnen zo alles wat ze nodig hebben in deze tas opbergen zonder dat de dingen beschadigd raken of nat worden.

Zorgen voor de veiligheid van kinderen

Als je je kinderen leert fietsen moet je waken over de veiligheid. Maak een noodpakket klaar voor een mogelijke val die kan leiden tot schrammen en wonden. Je kunt dit in een rieten strandtas meenemen. Dit soort tassen is extreem trendy en milieuvriendelijk. Zo geef je het goede voorbeeld. Zorg ervoor dat je tijdens het fietsen volledig tot stilstand komt bij alle stopborden. Dit leert je kind dat het niet acceptabel is om stopborden te negeren. Laat oudere broers en zussen als rolmodel dienen voor de jongere broers en zussen. Dit peer-to-peer advies kan nuttig zijn. Vertel je kind dat als de regels niet worden gevolgd, hij of zij niet mag fietsen.

Bijdrage aan kinderen als ze fietsen

Ze krijgen een hele reeks nieuwe vaardigheden wanneer een jongere leert fietsen. Een van deze vaardigheden is vertrouwen in zichzelf en in hun sociale vaardigheden. Kinderen gaan meer met elkaar om en gaan graag met hun vriendjes fietsen. Fietsen zal hen kennis laten maken met een hele nieuwe wereld. Een wereld die ze graag zullen willen ontdekken met hun familie en vrienden. Al met al heeft fietsen een aantal voordelen die zeer gunstig zijn voor de ontwikkeling van kinderen. Zorg er dus voor dat je ze op de juiste manier leert fietsen en leert omgaan met de verkeersregels.