Design publish
Image default
Gezondheid

waar is een ontspanningsmassage goed voor?

Wil je graag ontspannen en tegelijkertijd klachten verlichten? Dan is een ontspanningsmassage perfect voor jou! Deze massages zijn er in verschillende soorten, waarvan de deep tissue massage één van de meest effectieve is. In dit artikel lees je alles over massages: wat ze doen, welke massages er zijn en waar ze goed voor zijn.

Verschillende massages

De ontspanningsmassage is een massagetechniek die je helpt om klachten te verminderen en spanning los te laten. Deze massages zijn er in verschillende soorten: de Swedish massage, de deep tissue massage en de trigger point massage. Elk type heeft zijn eigen werking en indicaties.

Swedish massage:

De Swedish massage is een ontspannende massagetechniek waarbij lange, gladde streken worden gemaakt over het lichaam met olie of lotion. Deze massagetechniek ontspant de spieren, verbetert de bloedcirculatie en stimuleert het lymfatische systeem. Swedish massages worden vaak gebruikt om stress te verminderen en energie op te wekken.

Deep tissue massage:

De deep tissue massage is een massagetechniek die gericht is op het doorbreken van adhesies (bindweefselknopen) in de spieren en het verbeteren van de beweeglijkheid van het lichaam. Deze massagetechniek maakt gebruik van diepe druk en krachtige bewegingen om spieren te ontspannen en pijnklachten te verminderen.

Trigger point massage:

De trigger point massage is een massagetechniek die gericht is op het behandelen van spierknopen (trigger points). Trigger points zijn kleine, pijnlijke plekken in de spieren die ontstaan door overmatige spanning of trauma. Deze massagetechniek maakt gebruik van drukpunten om de pijn te verminderen en de spierknopen los te maken.

Welke massage past bij jou?

Nu je weet wat massages zijn en welke massages er zijn, is het tijd om te kijken welke massage bij jou past. Afhankelijk van je klachten en doelen kun je een bepaalde massagetechniek kiezen. Je kunt ook altijd aan de massagetherapeut advies vragen zodat je zeker weet dat je in goede handen bent.

Gerelateerde artikelen

Methoden om te stoppen met roken

De gouden tips voor een betere nachtrust

Fysiotherapie Lelystad voor al uw lichamelijke klachten