Design publish
Image default
Kinderen

Heb jij al een stevige fietstas voor school?

Gaat jouw zoon of dochter altijd met de fiets naar school? Dan is het belangrijk om er voor te zorgen dat de fiets een aantal belangrijke fietsaccessoires heeft. Aangezien de scholen al reeds zijn begonnen heb je dit wellicht allemaal al voor elkaar. Maar je zult de eerste niet zijn, die er achter komt dat de in de zomervakantie gekochte fietstas van de Action toch niet zo sterk was voor die zware schooltas. En was het in de zomer nog licht als je kind naar school fietst en terugkomt, straks is het in de ochtend nog donker en wordt het laat in de middag ook alweer donker. Het is dus tijd om ook even goed naar de verlichting van de fiets te kijken. En als je dan toch een complete check doet, dan zou ik ook de fietsbel nog even controleren.

Welke fietstas is dan wel stevig

Is de vorige fietstas gescheurt omdat deze de zware schooltas toch niet kon houden? Laten we dan samen eens kijken wat wel een goede fietstas is. Hoe groot is de schooltas? Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de schooltas bijna net zo groot is als één vak van de fietstassen. Want dan moet de tas erin gepropt worden en zal de fietstas ook gauw uitscheuren. Kijk dus eerst even naar de schooltas en kies vervolgens een ruimere fietstas uit. Het liefst eentje die van taurpaline of vrachtwagenzeil is gemaakt. Die zijn lekker sterk en scheuren ook niet. Vaak zijn ze ook nog verkrijgbaar in leuke kleuren. Maar ook als je voor een minder gewaagde kleur wilt gaan kun je altijd nog een zwarte, een mat zwarte of een grijs kleurige fietstas kiezen.

Een hard klinkende fietsbel is ook geen overbodige luxe op de fiets/kinderfiets. En uiteraard moet de fiets, als deze dat nog niet heeft, ook voorzien worden van fietsverlichting. Vaak kun je van die fietslampjes kopen die je aan het stuur kunt bevestigen en aan een stang aan de achterkant van de fiets. Deze lampjes werken op batterijen en kun je handmatig aan en uit zetten.

Fietshandschoenen waar koop je die?

Tot slot willen we je nog 1 ding laten zien dat gewoon leuk is om te hebben op de fiets. En dat zijn fietshandschoenen. Koude handen op de fiets is voortaan verleden tijd want deze handmoffen maak je vast aan het stuur. Je steekt je handen erin en de handschoenen beschermen jouw handen tegen wind, regen en kou. Hoe lekker is dat? Meestal zijn ze zo gemaakt dat ook je handrem netjes in die handschoen past. Dus ze zijn superhandig. De fietshandschoenen van Bikecap kun je ook vinden bij Pimpjefiets.nl. En daarnaast vindt je daar nog veel leuke spulletjes als fietsdecoratie. Wil je dus wat fietsaccessoires aanschaffen? Dan moet je maar eens een kijkje nemen in die leuke webshop!

https://www.pimpjefiets.nl