Design publish
Image default
Mode en Kleding

De nieuwste en beste regenjasontwerpen

De nieuwste en beste regenjasontwerpen

Een onvoorspelbare regenbui zal je dag verpesten. Wat voor buitenactiviteiten je ook doet, je moet je voorbereiden en een gevoerde regenjas dames of heren dragen. Als je zonder enige bescherming door de regen loopt, word je nat, koud en doorweekt. Het dragen van een regenjas kan je echter helpen om dit weer het hoofd te bieden. Je kunt buiten blijven en je activiteiten doen zonder nat te worden. Er zijn veel soorten regenjassen. Sommige mensen geven er echter de voorkeur aan een regenjekker te dragen, omdat deze licht van gewicht is. Zo neem je hem gemakkelijk overal mee naartoe. Zorg er bij het kiezen van de regenkleding voor dat deze het nieuwste ontwerp heeft. Je kunt dus tegelijkertijd modieus, comfortabel en beschermd zijn. Hier zijn enkele kenmerken van het beste regenjasontwerp.

Bestaat uit enkele lagen

Meestal heeft een regenponcho dames maar één laag. Regenjassen met de nieuwste technologie hebben echter meestal meerdere lagen om comfort en bescherming te bieden. Regenjassen van hoge kwaliteit hebben gecoate of gelamineerde membranen van polyurethaan. Dit membraan houdt je droog. Het biedt ook duurzaamheid en ademend vermogen. Voor dagdagelijks gebruik kun je kiezen voor een 2-laags regenjas. Deze regenjas is ademend, zodat je je activiteiten vrij kunt doen. Maar als je meer bescherming nodig hebt, kun je kiezen voor een 3-laags regenjas. Deze regenkleding heeft een binnenvoering en robuuste stof als buitendeel. Dit type regenjas is ontworpen om de barre omstandigheden te weerstaan. Dit type regenjas is ongetwijfeld geschikt voor bouwvakkers.

Aangevuld met belangrijke functies

Regenjassen zijn er in talloze stijlen. De meeste hebben ritsen of knopen. Wanneer je een regenjas met rits koopt, zorg er dan voor dat de rits is afgedekt met een rubberen coating en stormflap. Een ander essentieel kenmerk dat een regenjas moet hebben, zijn zakken. De zaklocaties zijn meestal afhankelijk van het type regenjas. Sommige regenjassen hebben borstzakken. De borstzak is handig. Je kunt er je telefoon of portemonnee in opbergen. Bovendien hebben de lange regenjassen of parka regenjassen meestal traditionele steekzakken aan de zijkanten. Deze zakken zijn veelzijdig. Je kunt niet alleen spullen in deze zakken stoppen, maar deze zakken kunnen ook je handen warm houden. Verder is ventilatie ook een essentieel onderdeel van je regenjas. Zonder ventilatie is het dragen van een regenjas alsof je in de sauna bent. Je gaat meer zweten. De regenjas met ventilatiesysteem zal echter comfortabel zijn, omdat het je kan afkoelen.

Andere aanpassingen

Let er bij het kiezen van een regenjas op dat deze een kap heeft. Je hoeft dus geen hoed of paraplu te dragen om je hoofd te beschermen. De kap moet worden aangevuld met een bepaalde  afstelling. Deze aanpassing is essentieel om de kap op zijn plaats te houden. Sommige regenjassen hebben een trektouw rond de kap. Je kunt hem dus strakker maken om de kap op je hoofd te laten passen. Er kan geen water meer in je hoofd en kin sijpelen. Daarnaast hebben sommige stijlvolle regenjassen, zoals lange regenjassen, een verstelbare riem. Deze jas heeft ook manchetbanden aan de polsen. Het water loopt dus niet naar je onderarm. Dat zijn allemaal kenmerken van het nieuwste ontwerp van regenjas. Let bij het kopen van een regenjas op deze details.