Design publish
Image default
Vervoer en transport

Zorgvuldig beheer van diepvriesopslag en wegtransport door Frigo Group

Met grote zorg beheert Frigo Group dag in dag uit de diepvriesopslag en het wegtransport (groupage en FTL-transport) voor klanten als Vers aan tafel, McCain, Iglo, Chaupain en Haringhandel A. Hoek.

Haringhandel A. Hoek levert al meer dan 50 jaar verse maatjesharing en andere haringproducten. Een andere naam voor maatjesharing is Hollandse Nieuwe. Maatjes is eigenlijk een verbastering. Oorspronkelijk werd deze haring maagdenharing genoemd. Het gaat om mannelijke vis die nog geen hom (sperma) bevat en vrouwelijke vis zonder kuit (eieren). Hollandse Nieuwe is een zogenoemde ‘gegarandeerde traditionele specialiteit’. Dit betekent dat het om een in de EU tegen namaak beschermd streekproduct gaat. Over de periode waarin de vis gevangen en verkocht wordt, lezen we in het productdossier: “De term „Hollandse Nieuwe” is een begrip in Nederland, een oude traditionele benaming die uitsluitend mag worden gebruikt voor het traditionele product dat in de periode van 1 mei tot en met 31 augustus van het lopende kalenderjaar wordt gevangen en in de periode van 1 mei tot en met 30 september van datzelfde kalenderjaar onder die benaming mag worden verkocht.”

In- en uitslag horen vanzelfsprekend tot het takenpakket van Frigo Group. In de vriescellen – die een temperatuur hebben van -18 tot -26 graden Celsius – is plaats voor 22.000 pallets. Per dag kan 100 ton aan versproducten als groenten, fruit, vlees, vis, brood en banketartikelen ingevroren worden. De kwaliteit van de opgeslagen producten wordt 24/7 gemonitord. Wordt iets afwijkens gesignaleerd door de bewakingscamera’s of in het WMS-systeem (bijvoorbeeld wat betreft aantallen, temparatuur of kwaliteit) dan wordt direct ingegrepen. De klant kan de eigen voorraad in de gaten houden door in het administratiesysteem in te loggen. Per individueel pallet kunnen kwaliteitsmonsters genomen worden. Op verzoek van de klant worden pallets voorzien van een track & trace SSCC-label.

Bij de uitslag van de goederen worden opdrachten ingelezen middels Electronic Data Interchange. Het inlezen van orders en ontvangsten gebeurt automatisch in het WMS. Spoedladingen kunnen de medewerkers handmatig invoeren. Veel ladingen gaan naar het buitenland. Dagelijks vindt er transport Frankrijk, België, Spanje en Luxemburg plaats. Wegtransport in Nederland is ook ‘business as usual’ voor Frigo Group.

https://www.frigogroup.com/nl