Design publish
Image default
Meubels

Een boomstamtafel maken

In de afgelopen jaren is de populariteit van boomstamtafels erg toegenomen. Ze zien er niet alleen erg mooi uit, ze zijn ook sterk en duurzaam. Wanneer je ervoor kiest er een zelf te maken dan kun je altijd een maken die geschikt is voor elk interieur. Voor industriële woningen zou je een ruwere boomstamtafel kiezen, en een gladde boomstamtafel is zeer geschikt voor moderne interieurdecoratie. Maar hoe moeilijk is het om zelf een boomstamtafel te maken? wanneer je dit niet wilt kun je altijd gaan voor het kopen van een boomstam tafel,

Complicaties van het tafelblad

Een volledig nieuwe tafelblad maken is bijna niet mogelijk. Dit komt door de complicaties die ontstaan bij het maken hiervan. Zo heb je een vergunning nodig om hout te kappen. Je kunt geen dunne bomen gebruiken om een blad te maken, dus je moet altijd een grote boom kappen. Vervolgens moet het hout van zeer dikke bomen nog droog zijn, wat zelfs wel 10 jaar kan duren. Daarom is het misschien verstandig om het uit te besteden en het tafelblad te bestellen. Tafelbladen voor binnenshuis zijn meestal gemaakt van eiken-, kastanje- of perillabomen.Dit hout is ideaal voor gebruik binnenshuis. Voor buitengebruik is het blad meestal gemaakt van douglasspar of grenen hout. Door het weer kan dit hout wat opzwellen, maar is het doorgaans beter bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Als je een blad koopt, is er nog veel werk aan de winkel. Zo moet het blad geslepen en bewerkt worden voordat het gebruikt wordt.

Vooraf nadenken

Wil je zelf een boomstam tafel maken, dan is het belangrijk om uit te zoeken wat je wilt. Er zijn veel verschillende soorten boomstam tafels. Daarom kun je voor de boomstamtafel kiezen uit veel verschillende materialen. Daarom is het belangrijk om eerst uit te zoeken welke functies de tafel moet hebben. Staat het in de woonkamer of buiten? Je moet ook rekening houden met de grootte van de tafel, de dikte van het blad en welke onderkant je wilt.

Neerzetten van de tafel

Je kunt ervoor kiezen om je eigen onderkant te maken. Dit is echter ingewikkeld. Je moet ervoor zorgen dat alles stevig en vlak is. Nadat alles klaar is kun je de tafel plaatsen. Als alles goed gaat, heb je een prachtige boomstamtafel. De tafel is zwaar. Je hebt vaak 4 personen nodig om de tafel op zijn plaats te zetten. Maar als alles goed gaat, heb je een stevige en duurzame tafel die jarenlang gebruikt kan worden.

https://www.boomstamtafel.nl/