Design publish
Image default
Zakelijk

Rundvlees komt in vele verschillende variaties

Koeien worden over het algemeen gebruik in de zuivel industrie, maar vooral ook voor het vlees. Het rundvlees assortiment is zo groot dat er zeker iets tussen zit waar je hoog waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord. Daarnaast heb je verschillende ras soorten waardoor je vele soorten vlees alleen al van het rund krijgt.

 

Delen van een rund

Dit bekende dier beschikt over vele verschillende delen die gebruikt worden om van te eten. Het vlees van het rund is een favoriet in vele huishoudens en horecazaken omdat het zo veel keus met zich meedraagt. Zo zijn er tot wel dertig verschillende delen die worden verwerkt en geconsumeerd.

 

Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen de verschillende delen van het rund omdat je ze op een andere manier klaarmaakt.

 

Diverse soorten

Onderstaande vleessoorten komen het meest voor op het moment dat er wordt gesproken over rundvlees:

–   Bavette

–   Runder kogelbiefstuk

–   Runderlappen

–   Ossenhaas

–   Runder riblappen

–   Rosbief

–   Entrecote

–   Rundergehakt

–   Rib-eye

–   Runder sucadelappen

Er zijn zoveel verschillende soorten dat het bovenstaande te kort doet. Buiten deze producten om heb je nog speciale rassen ander soort product met zich meebrengen.

 

Speciaal rundvlees

Wanneer er wordt gesproken over speciale runderrassen zijn Wagy , Black Angus, Dry aged meet en Ouderkers blond de echte uitblinkers. Deze verschillende rassen hebben eigen hun specifieke kenmerken, over het algemeen staan ze bekend om de aparte en kenmerkende smaak. Steeds vaker is er vraag naar speciale rundvlees soorten vanuit consumenten en horecazaken.

 

Bereiden van het rundvlees  

Met de vele soorten die het met zich meebrengt, hebben ze allemaal een eigen bereidwijze. Het is belangrijk je goed te verdiepen in de manier van bereiden voor je daadwerkelijk aan de slag gaat. Het ene stukje is duurder als de anders, dus wil je er zeker van zijn dat je het mooie stukje vlees op de juiste wijze klaarmaakt.

 

Je kan natuurlijk ook naar een restaurant gaan wanneer je kookkunsten ver te zoeken zijn, dan weet je tenminste zeker dat jouw stukje vlees perfect klaargemaakt.