Design publish
Image default
Hobby en vrije tijd

Past een gewone fietstas ook op een elektrische fiets?

De elektrische fiets is een echte hype. Het is dat ze nogal prijzig zijn, want anders had iedereen er al op gereden. Maar ondanks de vaak hoge prijzen, zien we steeds meer mensen op e-bikes rijden. Waren dat vroeger alleen nog ouderen die wel wat ondersteuning op de fiets wilden krijgen, nu zijn het ook vooral veel jongeren die de luxe van dit soort fietsen wel zien zitten. Je bent extra snel op school zonder dat je heel veel extra inspanning hebt moeten leveren.

Fietsaccessoires voor E-bikes

Voor gewone fietsen zijn heel veel fietsaccessoires verkrijgbaar. Maar de vraag is eigenlijk, zijn die ook geschikt voor elektrische fietsen? Meestal is het antwoord hierop ja, maar niet altijd. Zoals bijvoorbeeld bij de fietsbel, daarvan weten we dat de meeste fietsbellen verstelbaar zijn. Je fietsstuur moet dan ook wel extreem dik zijn, wil een net gekochte fietsbel er niet op passen. Qua andere fietsdecoraties blijft het allemaal vrijwel hetzelfde. Er is slechts 1 uitzondering en dat is de fietstas.

Past een fietstas op een e-bike?

Deze vraag kunnen we niet met een standaard ja of nee beantwoorden. Het hangt namelijk van meerdere factoren af. En het hangt af van jouw fiets én van de fietstas. Laten we eerst eens even jouw fiets onder de loep nemen. Waar zit bij jouw elektrische fiets de accu? Zit ie in je frame? Of achter in je bagagedrager? Als hij in het frame zit, zal je bagagedrager waarschijnlijk hetzelfde zijn als bij gewone fietsten en passen dan ook de meeste fietstassen op je bagagedrager. Heb je de accu achter in je bagagedrager? Dan is je bagagedrager breder dan die van normale fietsen.Veel goedkopere fietstassen passen hier niet op! De wat duurdere, vaak vanaf 40 euro meestal wel. De meeste fietstassen van de merken Basil en AGU zijn ook geschikt voor e-bikes. Twijfel je, omdat je een grote bagagedrager hebt? Dan kun je het probleem ook nog simpel oplossen door 2 losse fietstassen aan te schaffen. Je hangt dan aan elke kant een losse tas. Dit is sowieso erg prettig omdat dit soort losse tassen ook afneembaar zijn. Je kunt ze er vaak zo van af haken en mee de supermarkt in nemen.

https://www.presentsathome.nl/