Design publish
Image default
Aanbiedingen

Houten vloeren

Ben je het zat om wekelijks het vloertapijt te reinigen doordat er constant vlekken inkomen? Dan is dit wellicht het moment om over een houten vloer na te denken. Houten vloeren geven de woonkamer een warme uitstraling door hun natuurlijke uitstraling. Houten vloerbedekkingen komen voor in massieve houten planken die uit één geheel bestaan en in houten planken die uit meerdere lagen zijn opgebouwd tot een massief geheel.

 

Massief houten vloer

Wanneer je zuinig met een massief houten vloer omgaat, blijft deze ontzettend lang mooi en sterk. In sommige kastelen bijvoorbeeld kun je houten vloeren vinden die al eeuwen oud zijn. Een massief houten vloer wordt ook wel een massief parket genoemd en is minimaal 6 mm dik. De planken zijn in verschillende afmetingen (lengte bij breedte) beschikbaar. Een massief houten vloer wordt vast gelijmd of genageld aan de ondergrond. Hiermee wordt er voorkomen dat de houten vloer gaat werken, wat voor scheurtjes of vervorming kan zorgen. De scheuren en open noesten die nog in het massieve parket gevonden worden zorgen voor een natuurlijke rustieke sfeer. Bij massief houten vloeren zijn verschillende sortering mogelijk. Dit wil zeggen dat het hout is gesorteerd in planken met veel, weinig of geen noesten. Een massief houten vloer kan makkelijk opnieuw geschuurd worden om weer nieuw te ogen. Op zoek naar een parketlegger? Bij Bebo Parket kun je terecht voor een goed prijsje!

 

Gelaagd parket

Gelaagd parket wordt ook wel lamelparket, duoplank of multi parket genoemd. Deze parketsoorten hebben met elkaar gemeen dat ze de oplossing vormen voor minpuntjes die een massieve houten vloer in onze moderne woningen kan laten zien. Houten vloeren zijn bijvoorbeeld gevoelig voor drastische temperatuurschommelingen. Dit kan ervoor zorgen dat het hout extra gaat werken waardoor scheuren en vervorming van het hout het gevolg zijn. Een gelaagd parket bestaat uit een dikkere toplaag edel-hout dat vast verlijmd is met dunne lagen, kruislings op elkaar geplaatst, met goedkoper hout tot een massieve plank. Hierdoor zie je alleen de gewenste houtsoort in de houten parketvloer. Deze vloeren zijn minder gevoelig voor de werking van het hout. Gelaagd parket is praktisch altijd voorzien van een systeem waarmee de parket planken in elkaar geschoven kunnen worden tot één geheel zodat de vloer zwevend gelegd kan worden.

https://www.beboparket.nl/