Design publish
Image default
Aanbiedingen

Hoe een website te ontwerpen: 6 eenvoudige stappen naar een perfecte website

opmaken website

De meest succesvolle websites hebben twee dingen: geweldige inhoud en een geweldig ontwerp. Als uw website-ontwerp mat is, zal uw inhoud niet schijnen en zult u alle bezoekers verspreiden. Dit betekent dat u moet beginnen na te denken over stijl en hoe u uw site kunt ontwerpen vanaf het moment dat u begint met het maken van een nieuw project.

In dit artikel leren we je hoe je een website helemaal zelf kunt ontwerpen. We doorlopen zes noodzakelijke stappen, waaronder:

Maak je geen zorgen, je kunt een geweldige website maken, zelfs als je een beginner bent. Laten we het dus hebben over het ontwerpen van een website!

Stap 1: Zoek een betrouwbare hostingprovider

Voordat we het hebben over het ontwerpen van een website, moeten we een paar technische problemen aanpakken. Eerst moet u een hoogwaardige hostingprovider vinden voor uw nieuwe website.

Veel mensen zijn gewoon op zoek naar de goedkoopste hosting die ze kunnen vinden en doen niet al te veel moeite, maar dit is meestal een vergissing. Niet alle hosts bieden hetzelfde serviceniveau of dezelfde functionaliteit, dus u zult goed moeten kijken tot u een betrouwbare host vindt.

Als het gaat om webhosting, is dit waar u op moet letten bij het zoeken naar een kwaliteitsaanbieder:

Geweldige klantenservice

Uitstekende prestaties voor sites

Extra functies om uw leven gemakkelijker te maken, zoals automatische back-ups

Betrouwbare kennisbank zodat u zelf problemen kunt oplossen

Ondersteuning voor elk platform dat u wilt gebruiken om uw site te bouwen

Zoals je zou verwachten, beweren de meeste webhosts dat ze aan al deze criteria voldoen, dus het hangt af van je eigen onderzoek. De beste manier om een ​​keuze te maken, is door verschillende onafhankelijke beoordelingen te vinden voor de hosting die u overweegt.

Stap 2: Kies een platform waarop u uw website wilt bouwen

Zodra uw hosting klaar is, moet u kiezen welk platform u wilt gebruiken om uw website te bouwen. Je kunt altijd helemaal zelf code schrijven als je wilt, maar deze optie is het beste voor ervaren ontwikkelaars.

Als het gaat om websiteplatforms, zijn we grote fans van Content Management Systemen (CMS). Met deze tools kunt u professionele websites maken en grote bibliotheken met inhoud beheren, en de meeste zijn beginnersvriendelijk.

Er zijn veel CMS-opties waaruit u kunt kiezen, zoals WordPress:

WordPress-site.

Dit specifieke platform bedient meer dan 30% van het internet, wat betekent dat het platform echt goed is. WordPress is gemakkelijk te gebruiken en biedt een verbluffend aantal aanpassingsopties dankzij de plug-in en themasystemen.

Laten we vervolgens Joomla eens bekijken:

Joomla website.

Dit specifieke platform is een stapje hoger dan WordPress in termen van complexiteit, maar het vereist extra werk met betrekking tot de ingebouwde functies voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) en beveiligingsinstellingen. Ook doet Joomla uitstekend werk met het omgaan met aangepaste inhoudstypen in de basisversie, een gebied dat WordPress afhandelt zonder enige aanpassing.

Naast CMS kunt u ook tools voor het bouwen van websites gebruiken. Met deze oplossingen kunt u websites bouwen met behulp van visuele lay-outs met slepen en neerzetten, samen met verzamelingen van vooraf gebouwde elementen:

Hostinger website builder.

Websitebouwers bieden u een gemakkelijke manier om uw website snel aan de praat te krijgen, terwijl u toch fatsoenlijk maatwerk kunt bieden. Als dat aantrekkelijk klinkt, bieden we een speciale websitebouwer met alle Hostinger-plannen, zodat u ermee aan de slag kunt.

Voor de rest van deze handleiding zullen we ons concentreren op WordPress, omdat dit het populairste platform voor het bouwen van websites is. Bovendien biedt het veel tools om u te helpen leren hoe u websites maakt en hoe u een website ontwerpt.

Stap 3. Installeer de vereiste tools

Na het installeren van WordPress moet je ook een paar extra tools instellen als je het ontwerp van je site tot leven wilt brengen. Allereerst heeft u een thema nodig dat past bij de stijl van uw website.

Er zijn duizenden opties om uit te kiezen als het gaat om WordPress-thema’s. We raden u echter aan te beginnen met een gratis thema terwijl u aan het platform went. Je kunt de beste optie vinden in de officiële WordPress.org-repository:

Een WordPress-thema kiezen

Blader door de onderwerpen die u leuk vindt en let op positieve recensies en de laatste updates. Als geen van beide beschikbaar is, moet u geen genoegen nemen met dit onderwerp, omdat het eerder problemen veroorzaakt. Als je een thema hebt, kun je het installeren en activeren. 

Op dit punt gaan we u ook aanraden om een ​​WordPress-plug-in te gebruiken om pagina’s te maken. Deze tools maken het eenvoudig om stijlvolle websites te maken. WordPress kan gemakkelijk te gebruiken zijn, maar het vergt enige finesse om uw site eruit te laten zien zoals u dat wilt. Met de plug-in voor het maken van websitepagina’s kunt u het ontwerp van uw website direct aanpassen.

Zoals je je kunt voorstellen, is er geen tekort aan plug-ins voor paginabuilder voor WordPress-gebruikers. We zijn echter gedeeltelijk voor Beaver Builder vanwege het gebruiksgemak en het scala aan functies:

Beaver Builder-plug-in.

Leren hoe u een website maakt met deze plug-in is intuïtief. Met Beaver Builder heb je toegang tot een breed scala aan elementen die je aan al je pagina’s kunt toevoegen door ze eenvoudig te slepen en neer te zetten waar je maar wilt. Vervolgens kunt u elk element bewerken om het er eenvoudig en correct uit te laten zien:

Stap 4: bespot uw webdesign

Tot dusver hebben we de technische basis gelegd die nodig is om te beginnen met het ontwikkelen van een website. Maar nu is het moment aangebroken waarop je creativiteit effect kan hebben.

Op dit moment heb je een WordPress-website met een stijlvol thema en een kant-en-klare plug-in voor paginabuilder. Dan moet je een notitieblok en potlood in handen krijgen (ja, we zijn “terug naar school”), die je zult gebruiken om een ​​plan te schetsen van hoe je wilt dat je site eruitziet.

Dit wordt een lay-out genoemd en het hoeft niet ongelooflijk gedetailleerd te zijn. Het belangrijkste is dat het alle elementen moet bevatten die u op uw site wilt zien. Je kunt natuurlijk zoveel details toevoegen als je wilt. Uiteindelijk zal uw lay-out dienen als een visuele gids wanneer u begint met het echt ontwerpen van uw site.

Als je niet van potlood en papier houdt, zijn er veel tools die je kunt gebruiken om lay-outs op je computer te maken. Het nadeel is dat ze ook onder de knie moeten worden, wat betekent dat je in dit stadium wat meer tijd moet besteden.

Hoe dan ook, ga je gang en herzie je lay-out zo vaak als je wilt totdat je het gevoel hebt dat je het leuk vindt zoals het eruit ziet. Laten we dan verder gaan met de volgende stap.

Stap 5: Begin te werken aan een ontwerpprototype en rond het af

Zodra je mockup klaar is, is het tijd om het van papier naar digitaal te verplaatsen. Met andere woorden, u begint met het prototypen van uw webdesign.

Omdat je een solide website-bouwer klaar hebt, is het eerste dat je moet doen het openen met een WordPress-editor. Vervolgens kunt u beginnen met het toevoegen van de gewenste elementen aan uw pagina’s en ze rangschikken zoals ze in uw lay-outs verschijnen.

Dit proces hangt natuurlijk af van de site-plug-in die u kiest. In dit stadium raden we echter aan om niet te blijven hangen in details zoals het kiezen van lettergroottes of het kiezen van ideale kleuren. Daarna is er nog tijd om je ontwerp af te ronden.

Wat nu belangrijk is, is dat u een werkend prototype voor uw site maakt dat alle elementen bevat die u in uw lay-out plaatst. Met een prototype gereed, kunt u oplossingen identificeren die niet werken en wijzigingen aanbrengen om het site-ontwerp te verbeteren. Dit is het moment waarop je je gaat focussen op kleine details.

In de meeste gevallen zullen uw mockups de overgang naar het uiteindelijke prototype niet overleven. Dit was echter te verwachten. Evenzo zal uw eerste prototype waarschijnlijk niet erg lijken op uw voltooide website. Hoe lang het duurt om een ​​website te ontwikkelen, hangt ook af van hoe perfectionistisch je bent. Je hebt waarschijnlijk tientallen elementen om te tweaken en lay-outopties om mee te spelen, dus neem de tijd.

Een snelle tip die u nu in gedachten moet houden, is dat u zich niet al te veel zorgen hoeft te maken over de tekst van uw site en andere soorten inhoud. Gebruik tijdelijke aanduidingen en stockafbeeldingen om prototyping te versnellen. Wanneer uw lay-out gereed is en alles is waar u het wilt, kunt u ze vervangen door de inhoud die u daadwerkelijk gebruikt.

Stap 6: Controleer of het ontwerp van uw website er goed uitziet op mobiel

Je hebt inmiddels veel geleerd over het ontwerpen van een website. Er is echter nog een laatste stap voordat u kunt zeggen dat uw ontwerp prime time klaar is om ervoor te zorgen dat het er goed uitziet op mobiel.

Mobiel verkeer haalt nu zijn leeftijdsgenoten in, dus het is essentieel om ervoor te zorgen dat uw ontwerpen er goed uitzien bij lagere resoluties. Als uw site kapot gaat wanneer iemand deze vanaf een smartphone opent, heeft u veel gefrustreerde bezoekers en een behoorlijk hoog bouncepercentage, dat u wilt vermijden.

Het goede nieuws is dat de meeste WordPress-paginabuilders (zoals Beaver Builder) standaard zijn geoptimaliseerd voor smartphones. Dit betekent dat als u ze gebruikt, de projecten die u maakt er geweldig uit moeten zien op mobiele apparaten zonder dat u iets anders hoeft te doen.

Het kan echter geen kwaad om voorzichtig te zijn en te controleren hoe uw site eruitziet op een kleiner scherm. Dit kan op veel manieren. U kunt bijvoorbeeld uw eigen mobiele apparaat gebruiken om toegang te krijgen tot uw website. Een ander, beter alternatief is om Chrome Dev Tools te gebruiken, waarmee u uw site met verschillende resoluties kunt weergeven.

Om toegang te krijgen tot de ontwikkelingstools van uw browser, klikt u met de rechtermuisknop ergens op uw website en klikt u op de knop Test. Kijk nu naar de bovenkant van het scherm. U zult verschillende velden zien waar u uw eigen resolutie kunt invoeren en hoe uw site er in dit formaat uitziet:

Chrome Dev Tools gebruiken.

Als u zo attent wilt zijn als u zou moeten zijn, raden we u aan meerdere resoluties te testen om ervoor te zorgen dat uw site eruitziet en presteert zoals bedoeld voor al deze sites. Als je problemen tegenkomt, ga dan terug naar de prototypefase en gebruik een website builder om ze op te lossen. Zodra u alle noodzakelijke wijzigingen heeft aangebracht, is uw site klaar voor publicatie.

Gevolgtrekking

Als je een professionele website hebt, dan heb je de helft van de strijd gewonnen. Met geweldige ontwerpen zullen mensen meer aandacht besteden aan wat je zegt en overgangen zouden gemakkelijker moeten zijn. Het goede nieuws is dat je geen professional hoeft te zijn om te leren hoe je een mooie website maakt die er fantastisch uitziet. Het enige dat u hoeft te doen, is de richtlijnen volgen, de juiste tools gebruiken en werken totdat uw site er perfect uitziet.

https://www.webdeveloper.today/2021/05/sendgrid-simple-integration-on.html

https://webdevelopmentapp.com/nl/prices.html