Design publish
Image default
Dienstverlening

De hoogtepunten van de stad Maastricht

Op zoek naar een onvergetelijke stedentrip? Maastricht, de charmante hoofdstad van Limburg, heeft het allemaal. Je kunt hier een weekendje weg planten of wat langer blijven, want deze stad heeft voor ieder wat wils. In dit artikel bespreken we enkele absolute hoogtepunten van Maastricht. Je kunt eenvoudig gebruik maken van een City.taxi om door de straten te navigeren en naar deze mooie bestemmingen te komen. Heb je een bezoek aan Maastricht op de planning staan? Lees dan verder!

Het Vrijthof

Het Vrijthof is het centrale plein van Maastricht en een perfecte plek om je ontdekkingsreis te beginnen. Omringd door gezellige terrasjes en historische gebouwen, biedt dit plein het hele jaar door een levendige sfeer. In de zomer zijn er openluchtconcerten van André rieu en festivals, terwijl het plein in de winter wordt omgetoverd tot een sprookjesachtige kerstmarkt waar je lekker kunt schaatsen of aan de jägermeister kunt gaan in een van gezellige cafeetjes.

De Sint-Servaasbasiliek

De Sint-Servaasbasiliek is een van de oudste kerken van Nederland en een adembenemend voorbeeld van romaanse architectuur. Stap binnen en bewonder de prachtige glas-in-loodramen en eeuwenoude fresco’s. Hier heb je ook een schatkamer te bezoeken, waar je een collectie religieuze artefacten kunt bekijken.

De Helpoort

De Helpoort, of Hellepoort, is de oudste stadspoort van Nederland en dateert uit de 13e eeuw. Je kunt door de gangen van deze historische poort wandelen en een kijkje nemen in het verleden van Maastricht. De tentoonstelling binnenin vertelt het verhaal van de stadsmuren en verdedigingswerken die ooit de stad omringden.

De Maas

De rivier de Maas stroomt dwars door Maastricht en biedt een prachtige omgeving om te ontspannen. Maak een wandeling langs de Maaspromenade, huur een fiets of neem een boottocht om de stad vanuit een ander perspectief te bekijken. ’s Avonds verlichten de bruggen over de Maas de stad op magische wijze.

Het Bonnefantenmuseum

Kunstliefhebbers mogen het Bonnefantenmuseum niet overslaan. Dit eigentijdse museum herbergt een uitgebreide collectie moderne en hedendaagse kunst. De opvallende architectuur van het gebouw zelf is al een bezienswaardigheid op zich.

Winkelen

Maastricht staat bekend als een geweldige winkelstad. De chique boetieks in de Stokstraat, de gezellige markten en de moderne winkelcentra bieden voor elk wat wils. Ook heb je hier grote winkelcentra zoals de Bijenkorf. Hoe dan ook, Maastricht is zeker een bezoekje waard. Ben jij er al geweest?