Design publish
Image default
Dienstverlening

Betonnen aanrechtbladen prachtig design

Terwijl graniet en marmer heel lang favoriet waren bij veel designers, nemen inmiddels de betonnen aanrechtbladen het stokje over. Dat komt omdat beton flexibiliteit en creativiteit biedt waar andere materialen dat niet kunnen. 

 

Speciale aanrechtbladen

Als u iets bijzonders wilt, iets unieks, dan zijn betonnen aanrechtbladen een aanrader. Er heeft een enorme ontwikkeling plaatsgevonden in de wereld van betonnen aanrechtbladen. Rond het jaar 2000 werden er nog loodzware bladen geproduceerd die niet altijd de juiste eigenschappen hadden. Er is veel gewerkt aan het mengen van materialen en grondstoffen om de vroegere problemen aan te pakken. Een groot voordeel van nu is dat de bladen niet zo dik meer gegoten hoeven te worden als in het verleden. Er kan met minder dikte, dezelfde sterkte worden bereikt. Er kan ook beton op oppervlakken gespoten worden en zodoende lichter materiaal opleveren, met enorme variatie aan vorm en design. 

 

Nadelen beton

Toch zijn er beperkingen aan het gebruik van beton. Beton is niet een vervanger voor marmer. Beton kan gemengd worden met kleuren, maar pas op dat u daarmee niet te ver gaat. Beton op z’n natuurlijkst is uiteindelijk het mooist. Er is veel mogelijk wat betreft het inleggen van materialen zoals glas, schelpen of stukjes metaal. Op die manier kunt u unieke designs maken met een geheel eigen uitstraling. Door middel van het gebruik van steentjes in het cement kunt u daarna een gepolijst betonnen oppervlak maken. 

 

Combineren van beton

Beton combineert mooi met andere natuurlijke materialen zoals glas, hout en metaal. ER zijn teveel mogelijkheden om op te noemen. Denk aan schalen voorgevormd in het oppervlak, of een ingelegd oppervlak om op te snijden en schuin aflopende oppervlakten voor het afvoeren van water op het keukenblad. De afwerking van betonnen aanrechtbladen wordt op verschillende manieren gedaan, afhankelijk van het gebruik van het materiaal. Er zijn sealers op acryl basis om het oppervlak te beschermen bijvoorbeeld. Deze sealer moet wel ieder jaar opnieuw aangebracht worden. Als u minder onderhoud wilt verrichten, dan kan er worden gekozen voor het gebruik van gerecycled glas voor de afwerklaag. Daarmee is uw aanrechtblad beschermd tegen UV licht en vlekken. En deze beschermlaag hoeft niet ieder jaar vernieuwd te worden, hij is permanent. 

 

Niet alle betonnen aanrechtbladen zijn hetzelfde

Er bestaat variatie in de samenstelling van het materiaal. Beton dat wordt gebruikt voor stoeptegels bestaat voor een groter deel uit steen en minder zand vergeleken bij het beton dat wordt gebruikt voor betonnen keukenbladen. Hoe hoger de kwaliteit en sterkte van het beton, hoe hoger de PSI waarde. Er zijn ook sneldrogende betonsoorten waar plastic in verwerkt is. Zorg dus dat u iets kiest dat past bij uw wensen.