Design publish
Image default
Aanbiedingen

Sparrows Disc Detainer Lockpick in eigen handen!

Sesamopicking heeft de Sparrows DD pick in de vorige release gekregen en heeft er VEEL mee geoefend. Hij heeft aardig wat Kryptonites kunnen openen, een Anchor Lås 810, een War Lock hangslot (aanbevolen door LPL), een Abus 88/40 (NIET 88/50, die vraagt om achterspanning) en een paar Chinese sloten (sommige goed, andere niet zo).

Om de Anchor Lås te kunnen locken is het nodig om de tip van de pick te bewerken of een nieuwe te maken. Sesamopicking heeft ook een klein KL Security 22mm hangslot dat een 5mm brede sleutelgat heeft dat te klein is voor de originele pick tip en tensioner, deze passen gewoon niet.

Om beide hangsloten te kunnen openen, heeft Sesamopicking een paar picks en een paar tensioners (ik weet niet zeker of dat de juiste naam is voor dat onderdeel) gemaakt van materialen die op Bol waren gevonden (hoewel sommige op dit moment niet op voorraad zijn, weet ik zeker dat ze elders of zelfs op Bol kunnen worden gevonden door op verschillende merken te zoeken); en een paar gereedschappen die niet al te specialistisch zijn, het zijn heel eenvoudige gereedschappen die de meesten van jullie vast al in huis hebben.

De hoofdregel is om de pick helemaal niet aan te passen, de onderdelen kunnen worden losgemaakt en de pick kan worden teruggebracht naar de oorspronkelijke setup. Sesamopicking wilde geen spijt krijgen als hij iets deed wat niet terug kon worden omdat de pick moeilijk te vinden is en er geen vervangende onderdelen te koop zijn.

Hij heeft een PDF gemaakt met alle afmetingen van de tensioner, en een lijst van materialen en gereedschappen die nodig zijn om ze te maken. Ook heeft hij een video gemaakt waarin hij de spanneuzen maakt. De link voor die video is te vinden in de PDF.

Wil je meer lezen over de Disc Detainer Pick van Sparrows lockpicks, lees dan verder op de subreddit van Lockpicking! šŸ™‚

Ook opzoek naar lockpick sets van Sparrows, bestel ze in Europa goedkoop via de online lockpick webwinkel! Bekijk de volledige aanbieding.

Veel dank aan Sesamopicking, Sparrows en alle lockpickers die de sport in leven houden!