Design publish
Image default
Woning en Tuin

Besparen op onderhoud en energie met een tiny house

Tiny homes vergen minder onderhoud dan traditionele woningen. Er zijn minder apparaten, minder ruimte om schoon te maken, en minder onderhoud aan de buitenkant. Bedenk bijvoorbeeld hoe vaak de buitenkant van een huis moet worden schoongemaakt. Ramen, daken en veranda’s worden vies en hebben een paar keer per jaar een goede schrobbeurt nodig. Hoewel tiny houses nog steeds moeten worden schoongemaakt, zijn ze niet zo groot als een traditioneel huis, zodat het schoonmaken ervan veel sneller gaat.

Minder onderhoud betekent dat huiseigenaren meer tijd kunnen besteden aan wat ze leuk vinden. Deze tijd kan bijzonder waardevol zijn voor mensen die op reis zijn. Zij kunnen meer tijd besteden aan het verkennen van de natuur en minder tijd aan het schoonmaken van hun dak.

Lager energieverbruik
In vergelijking met traditionele huizen hebben tiny homes minder energie nodig voor elektriciteit, water, brandstof en afvalverwijdering. Dit komt omdat er minder ruimte is. Een specifiek gebied waar huiseigenaren uiteindelijk een enorm verschil zien is als het gaat om verwarming en koeling. Traditionele eenheden zijn uiteindelijk te groot en te krachtig, zodat huiseigenaren uiteindelijk moeten overstappen op een energie-efficiënter splitsysteem of compacte airconditioning units.

Een Tiny House architect kan helpen met het plannen van een woning inclusief dergelijke eenheden.

Sommige huiseigenaren gaan helemaal van het net af en gebruiken zonnepanelen om hun tiny home van stroom te voorzien. Zonnepanelen kunnen direct op het dak of op een standaard bij het huis worden gemonteerd. De panelen verzamelen overdag zonne-energie en voorzien de huiseigenaar van energie om een paar apparaten aan te drijven en zijn afval te verzorgen. Dit is goed voor het milieu en bespaart hen geld. Zonnepanelen geven hen ook de mogelijkheid om vrij te reizen zonder zich zorgen te maken over waar hun stroom vandaan zal komen.