Design publish
Image default
Dienstverlening

Poedercoaten zorgt voor een strakke en effen afwerking

Poedercoaten is dé perfecte keuze voor het realiseren van een strakke, mooi effen afwerking. Wilt u een bepaald materiaal, zoals metaal, rvs of staal, van een coating laten voorzien? Dan is het laten poedercoaten van het materiaal eigenlijk altijd de beste keuze. Hierbij maakt het eigenlijk niet uit om wat voor objecten het gaat. Poedercoaten is mogelijk op relatief kleine objecten, maar is ook zeker een goede optie voor grote objecten, zoals industriële machines. Vanzelfsprekend is het aan te raden om een ervaren bedrijf in te schakelen om het coatingwerk voor u te verrichten. Hiervoor kunt u goed terecht bij Hessels Poedercoating in Breda.

Is poedercoaten beter dan gewoon verven?

Materialen die kunnen worden voorzien van een coating, kunnen in de basis natuurlijk ook worden voorzien van een laag verf. Toch is het altijd de betere keuze om te poedercoaten, om meerdere redenen. Het aanbrengen van poedercoating resulteert in een egaal afgewerkt horizontaal en verticaal oppervlak. Dit komt door het proces van spuiten en snel opwarmen om de poedercoating aan te brengen. Bij vloeibare verf loopt u het risico op druppelvorming, waardoor de feilloze afwerking snel verloren gaat. Daarnaast zorgen deze druppels ervoor dat er sneller schade in de afwerking ontstaat. Dit is zonde. Het best kiest u voor de belangrijke voordelen van poedercoaten.

Laat poedercoaten altijd aan de professional over

Wanneer u interesse heeft in poedercoating, dan is het altijd aan te raden om eerst eens nader kennis te maken met de mogelijkheden. Er is vaak meer mogelijk dat u denkt en het is altijd prettig om te weten welke keuzes u heeft. Uiteraard is het altijd aan te raden om het poedercoaten uit te laten voeren door een ervaren bedrijf. U kunt bijvoorbeeld uitstekend terecht bij Hessels Poedercoating in Breda. Dit bedrijf staat ook voor u klaar wanneer u meer informatie of advies wilt over het poedercoaten. U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen.

https://hesselscoating.nl/