Design publish
Image default
Zakelijke dienstverlening

outplacement

Waarom Outplacement?

Al sinds de jaren 80 zijn er outplacementbureaus in Nederland actief. Outplacementbureaus houden zich bezig met outplacement, een bedrijfstak waarbij de mens centraal staat en ontslagen medewerkers begeleid worden naar een nieuwe job.

Outplacementbureaus beschikken vaak over de gespecialiseerde expertise en instrumenten die met de tijd zijn ge-evolueerd en worden ingezet om een zo’n duurzaam mogelijke carrièrestap te bewerkstelligen. Outplacementbureaus hebben vaak coaches in dienst met een bedrijfskundige achtergrond. Zowel in de profit- as non-profit sector.  Verandermanagement, training of coaching; het komt allemaal aan bod bij outplacement. Maar het zijn ook vaak termen die te oppas worden gebruikt. Verandering is de enige constante waar we zowel de medewerker als ook de  organisatie mee te maken hebben. Het is dan ook bij uitstek een relevante factor in een outplacementtraject.  

Outplacement kan in trajectvorm worden aangeboden door een outplacementbureau wat gespecialiseerd is in het begeleiden van mensen die ontslagen zijn of met ontslag bedreigd worden. Naast outplacementbureaus kunnen ook andere bedrijven of loopbaancoaches outplacement aanbieden.

Voor wie is outplacement bedoelt?

Outplacement kan aan verschillende mensen worden aangeboden. Grofweg kunnen de mensen die gebruik maken van outplacement ingedeeld worden in de groepen: mensen die een nieuwe baan zoeken omdat ze zijn ontslagen, mensen die een baan hebben maar graag iets anders willen doen en mensen die niet ontslagen worden maar outplacement door hun werkgever krijgen aangeboden (zonder ontslag dus).
Het vinden van een goed outplacementbureau kan best een lastige opgave zijn. Outplacementbureau Kiezen kan de werknemer of werkgever helpen door geheel kosteloos en vrijblijvend op zoek te gaan naar de meest geschikte outplacementbureaus voor de situatie van de werknemer.

Op de website Outplacementbureaukiezen.nl kan de bezoeker outplacementbureaus met elkaar vergelijken. De aangesloten bureau beschikken over de wettelijke kwaliteitseisen en zijn veelal lid van OVAL, NOLOC of Blik op Werk. Om een geschikt outplacement te kiezen wordt vaak geadviseerd zeker twee verschillende outplacementbureaus te benaderen voor een oriënterend gesprek.

https://www.outplacementverzekering.nl