Design publish
Image default
Dienstverlening

Kelderlekkage en de problemen die het veroorzaakt

Niet iedereen is zich bewust van de ernstige gezondheidsproblemen die een kelderlekkage kan veroorzaken. En helaas zijn vochtproblemen onder onze woningen in Nederland een veel voorkomend fenomeen. Het grondwater staat hoog en vooral oudere woningen zonder onderkapping zijn daar op een gegeven moment niet meer tegen bestand. Lekkage, doorslaand vocht, optrekkend vocht en plassen op de keldervloer zijn dan het gevolg. Zelfs als u uw kelder niet gebruikt is het belangrijk om hier wat aan te laten doen door een vakman zoals Van de Vossenberg. Doet u dat niet, dan kan dat gevolgen hebben voor uw gezondheid.

De invloed van vocht op uw gezondheid

In een vochtige kelder of kruipruimte is sprake van een hoge luchtvochtigheid. Dat vocht zet zich af als condensatie tegen uw muren en de onderkant van uw vloer. Hier gaan zich dan schimmels vormen en in het ergste geval zwammen. Ook als u uw kelder of kruipruimte nooit in gaat, merkt u dat doordat de vloer kil aanvoelt en u rondom het kruipluik en in de meterkast een erg onaangename en muffe geur ervaart. De zwammen en schimmels bevatten sporen en deze worden de lucht in gebracht. Als u deze inademt dan kunt u problemen met de luchtwegen ervaren, zoals infecties en moeite om adem te halen.

Laat het direct oplossen

De gevolgen van een kelderlekkage zijn dus ernstig, mits u er snel wat aan doet of laat doen door bijvoorbeeld een expert op dit gebied zoals Van de Vossenberg uit Ysselsteyn. Niet alleen wordt uw eigen gezondheid aangetast, maar ook de gezondheid van uw muren en draagconstructie. Het is altijd verstandig om de ruimte onder uw woning regelmatig even te inspecteren en treft u kelderlekkage aan, dan is dat het moment om actie te ondernemen. Reparatie is dan nog gemakkelijk en goedkoop en vaak zo gedaan. U weet dan zeker dat inwoners en woning gezond blijven.

https://vossenbergbv.nl/