Design publish
Image default
Beauty en verzorging

Hydrateert u met de juiste ingrediënten voor uw huidtype?

Doet je vochtinbrengende crème echt zijn werk? Misschien niet. Want zelfs als een vochtinbrengend product beweert bepaalde ingrediënten te bevatten die “goed zijn voor uw huid”, betekent dat niet altijd dat het ook goed is voor uw specifieke huidtype. Dus onthoud: Het is niet omdat je een reclamebord hebt gezien dat reclame maakt voor een bepaalde vochtinbrengende crème, of omdat je favoriete beroemdheid een bepaald type lotion gebruikt — dat betekent niet dat die producten de beste zijn om te gebruiken als het gaat om de juiste verzorging van je huid.

Als je op zoek bent naar vochtrijke ingrediënten, denk dan aan hyaluronzuur en glycerine, die in wezen kunstmatige vormen van natuurlijke ingrediënten van de huid zijn. Ik raad je aan te zoeken naar vochtinbrengende gels (in plaats van crèmes) om je gezicht te helpen verlichten van eventuele olieresten die door sommige vochtinbrengende gezichtsbehandelingen kunnen worden achtergelaten. Gelformules voelen licht aan op je huid, niet zwaar of vet; en met bevochtigingsmiddelen zoals glycerine, kun je alle voordelen van je vochtinbrengende crème benutten.

Gebruikt u de juiste ingrediënten voor uw huidtype? Uw huidtype kennen is de eerste stap in een doeltreffende verzorging van uw huid. Hydraterende crèmes verschillen van formule tot formule, afhankelijk van het huidtype waar ze voor bedoeld zijn. Droge huidtypes hebben meestal een moisturizer op crèmebasis nodig, die meestal boordevol occlusieven en verzachtende stoffen zitten. Wie een vette of gemengde huid heeft, zoekt naar olievrije formules met matterende bestanddelen. Als je meer hydratatie nodig hebt, probeer dan een moisturizer op gelbasis.

Wat is uw huidtype? Maakt u zich zorgen over hoe u de juiste vochtinbrengende crème voor uw huid vindt? Droogheid en overproductie van talg zijn het probleem van een droge huid. Mensen met een droge huid willen echter ook vettigheid, als hun oliebalans wordt aangetast door extreme weersomstandigheden, zoals wind en kou in de winter. U kunt naar behoefte vette vochtinbrengende crèmes kiezen zoals cosrx, maar de vette huid heeft in water oplosbare ingrediënten en ingrediënten met een lage pH-waarde nodig om effectief in de huid te worden opgenomen.

Bij het kiezen van een vochtinbrengende crème is het belangrijk te weten welke ingrediënten je moet vermijden als je een gevoelige huid hebt. Hoe meer ingrediënten een moisturizer bevat, hoe groter de kans op irritatie. Gevoelige huidtypes moeten op zoek naar kalmerende, hydraterende en ontstekingsremmende ingrediënten. Deze omvatten: Aloë vera, soja, sheaboter, allantoïne, bisabolol en colloïdaal havermout. Begin altijd met slechts een klein beetje te gebruiken of doe een testje onder je kin om te zien hoe je huid reageert. Als je huid geen reactie of gevoeligheid ontwikkelt, kun je aan de slag!