Design publish
Image default
Woning en Tuin

Dit zijn de woontrends van 2022

Welke kleur?

Elk jaar zijn er weer nieuwe woontrends, als reactie op een ontwikkeling in de wereld. Meestal begint een trend in de fashionwereld, waarop de autobranche en interieur volgen. Trends zijn gebaseerd op ontwikkelingen op sociaal- en cultureel vlak. Fashion komt over het algemeen voort uit kopieergedrag.
Kleuren zijn een belangrijk onderdeel van woontrends. Histor en Flexa, de verfleveranciers, hebben elk een kleur tot ‘De kleur van het jaar 2022’ uitgeroepen. Bij Histor is dit de kleur ‘Olive Spring’. Histor beschrijft de kleur als: ‘een flexibele grijsgroen die staat voor groei en de veerkracht van de natuur’. Bij Flexa is gekozen voor ‘Bright Skies’. Voor deze kleur is gekozen omdat ons leven de afgelopen maanden op zijn kop is gezet door de Corona crisis. Echter hebben we hierdoor ook tijd gehad om na te denken over de rol van ons huis en hoe belangrijk de natuur is in ons leven. De kleurentrends voor 2022 zijn dus vooral gebaseerd op de natuur.

Welke stijl?

Sommige stijlen binnen de woontrends van 2022 zijn ook deels gebaseerd op de natuur:
1. Wabi Sabi: Wabi Sabi is gebaseerd op een combinatie van de Japanse stijl met Scandinavische elementen. Eenvoud, rust en stilte komen hierin terug.
2. Retro 70’s: Eerder kwamen de 70’s al terug in de modewereld. Designs van oranje gecombineerd met Olive Spring en andere warme neutrale kleuren worden in het interieur gebruikt. Ook wordt in deze trend veel gebruik gemaakt van recycling en upcycling.
3. Urban 90’s: Deze interieurstijl is gebaseerd op de neonkleuren en streetart uit de 90’s. De uitstraling met vrolijke kleuren en traditionele vormen keert terug in ons interieur. Opvallende accessoires en grafische prints zijn ook leuk in combinatie met deze stijl.
4. Duurzame en organische materialen: Deze stijl is gebaseerd op het bewust zijn van natuurlijke materialen en deze integreren in ons interieur.
5. Ronde vormen in huis: Ronde vormen zijn een verlengde van de duurzame en organische materialen.
6. Multifunctionele en slimme meubels: Dit is gebaseerd op de bevolkingsgroei. Steeds meer mensen in kleinere ruimtes. Dit vraagt om een slimme inrichting, gecombineerd met digitale of geautomatiseerde functies.
7. Nostalgische vloerpatronen: Deze interieurstijl is gebaseerd op vloeren met geometrische patronen. Het zijn vooral de nostalgische houtpatronen die we terugzien dit jaar.

Meer inspiratie nodig?

Voor nog meer inspiratie kunt u een kijkje nemen bij Emob. Emob is een online meubelwinkel met meubels in alle populaire woonstijlen van het moment. De meubels van Emob zijn kwalitatief hoogwaardig, mooi en betaalbaar. Er is een zeer ruim assortiment, voor elke ruimte van het huis en buitenshuis. Emob heeft daarnaast ook woonaccessoires in het assortiment. De voordelen van bestellen bij Emob zijn;
– het ruime assortiment en voorraad;
– er is keuze uit verschillende betaalmogelijkheden. Dit gebeurt in een beveiligde omgeving;
– en je krijgt 60 dagen bedenktijd.

Woonkamer