Design publish
Image default
Aanbiedingen

Tijd voor voorjaar: 3 dingen om te doen

Het voorjaar is officieel begonnen, dit betekent meer zon, meer buiten, meer licht en meer energie. Hoewel het zonder jas nog een beetje te fris is buiten begint het wel te kriebelen en zal het niet lang meer duren voordat we volop kunnen genieten van de lente. Nu het nog net niet warm genoeg is om lekker buiten te zijn kunnen we maar beter alle voorjaarsactiviteiten waar we wellicht minder zin in hebben gelijk even aanpakken. Tips nodig bij de invulling van deze nog nét iets te koude zondagen? Lees dan snel even verder want dit is hét moment om de volgende activiteiten te doen: 

De voorjaarsschoonmaak

Het is bijna een cliché begrip maar toch is het wel heel lekker om rond het voorjaar je huis een grote beurt te geven. Het is weer wat warmer buiten wat betekent dat je lekker de ramen en deuren open kan zetten, de muziek een flinke boost kan geven en je handen uit de mouwen kan steken. Gun jezelf lekker een heel weekend de tijd om stapsgewijs het huis door te gaan zodat je de hele lente en zomer geniet van een fris en opgeruimd huis wat je heel gemakkelijk bij kan houden. En eerlijk? Wanneer je eenmaal bezig bent is het vaak een heerlijke ontspannen bezigheid. Zie het anders een beetje als een meditatie en wie weet wordt de klus direct een stuk lichter. 

Tijd om van garderobe te switchen

De winter is officieel achter de rug en hoewel we echt af en toe die trui nog wel nodig zullen hebben, we wonen nou eenmaal in Nederland, is het wel tijd om de zomerkleding weer van zolder te halen. Wees bij het uit- en inruimen van je kast dit keer extra kritisch! Ga bijvoorbeeld na welke truien je deze winter niet hebt aangetrokken en leg deze apart; je kunt ze verkopen of weggeven aan een goed doel. Pas ook je zomerkleding is goed door en kijk daarbij goed naar wat er wel en niet goed past. Ook hier kun je een verdeling in maken. Heb je jouw kast helemaal uitgezocht? Wat heerlijk! Je hebt extra ruimte, maakt andere mensen er blij mee en jezelf ook. 

Tijd voor een nieuw gazon? 

Met het zingen van de vogeltjes, de geboorte van lammetjes, kalfjes en veulentjes en de langere dagen met meer zonlicht komt ook de bloei van alle planten en bloemen op gang. Dit betekent dat het tijd wordt om die groene vingers te laten wapperen. Vooral wanneer je een nieuw gazon aan wil leggen is dit dé tijd van het jaar. Gras groeit namelijk het best tussen maart en mei dus wanneer je het nu plant kun je het hele voorjaar heerlijk genieten van een stralend gazon. Heb je wat hulp nodig? Kijk dan eens op graszoden leggen | Ecostyle. Hier vind je allerlei tips en tricks voor het aanleggen van een gazon.

https://ecostyle.nl/