Design publish
Image default
Bedrijven

Houten ramen: kwalitatieve op maat gemaakte ramen

Wil jij graag de look van houten ramen in jouw huis? Hout is al jaren het materiaal bij uitstek voor ramen. Het is tenslotte een van de meest voor de hand liggende materialen, een goede isolator en zeer veelzijdig. Maar met glasvezel, aluminium en vinyl die tegenwoordig op de markt zijn, vergeten huiseigenaren vaak de voordelen van het gebruik van natuurlijke materialen in plaats van door de mens gemaakt materiaal. Hier zijn een paar redenen waarom jij misschien houten ramen in jouw huis wilt. Als je de stap neemt om over te stappen naar houten ramen, neem dan met Hemar Hout contact op.

De duurzaamheid van houten ramen

Hout heeft een van de laagste uitzettingscoëfficiënten van de materialen die worden gebruikt voor de constructie van raamkozijnen en deuren. Dit betekent in wezen dat hout ongevoelig is voor thermische schommelingen en niet uitzet of krimpt door weersveranderingen. Omdat de meeste ramen en decoratieve deuren tegenwoordig met glas zijn bevestigd, voorkomt een frame van hout dat het glas breekt als gevolg van snelle samentrekking van de structuur. Als ze goed zijn afgedicht, zullen houten ramen ook niet kromtrekken of barsten, waardoor ze langer meegaan. Bovendien is hout volledig bestand tegen roest en vuil, waardoor het perfect is voor woningen in bijzonder vochtige streken.

De isolatiewaarde van hout

Isolatie is een ander voordeel van houten ramen. Echt hout kan tot 400 keer meer isolatie bieden dan staal. Deze natuurlijke isolatie kan helpen om jouw huis warm te houden als het koud is en koel als het warm is, waardoor je huis energiezuiniger wordt. Met de juiste zorg kunnen jouw ramen jarenlang mee. Bij Hemar Hout helpen ze je graag verder met op maat gemaakte houten kozijnen. Neem vandaag nog contact op om vrijblijvend advies op te vragen over de mogelijkheden. Het gemak van deze winkel is dat je gewoon via het internet jouw gewenste kozijnen kan bestellen.