Design publish
Image default
Aanbiedingen

Een gloednieuwe of tweedehands auto? Dit zijn de voor- en nadelen.

Het zoeken naar een nieuwe auto is vaak een lastige opgave. Er is enorm veel keuze uit verschillende merken, modellen en uitvoeringen. Daarnaast moet je natuurlijk ook de keuze maken of je gaat voor een gloednieuwe auto of voor een tweedehands auto, ook wel occasion genoemd. Deze keuze kun je het best eerst maken, voordat je verder gaat zoeken. Wij vertellen daarom over een aantal voor- en nadelen van zowel een gloednieuwe auto als een tweedehands auto. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder en kom erachter. 

 

De voordelen van een nieuwe auto

 

Wanneer je kiest voor een nieuwe auto heb je veel zekerheid. Je kunt ervan uitgaan dat de auto optimaal werkt en je dus veilig de weg op kunt. Daarnaast kun je bij de aanschaf van een nieuwe auto zelf kiezen uit alle modellen, uitvoeringen, kleuren, opties, noem het maar op. Je bent ervan verzekerd dat je de auto vindt die voldoet aan jouw wensen.  

 

De nadelen van een nieuwe auto

 

De kosten worden voornamelijk gezien als het grootste nadeel bij de aanschaf van een nieuwe auto. Je betaalt namelijk een hoge aanschafprijs, hoge afschrijvingskosten en hoge verzekeringspremie. 

 

De voordelen van een tweedehands auto

 

Het nadeel het aanschaffen van een nieuw auto is het voordeel van het aanschaffen van een tweedehands auto. De kosten voor een tweedehands auto zijn namelijk een stuk lager. Je hebt dan ook het voordeel om te kiezen voor een ‘betere’ of ‘mooiere’ auto in dezelfde prijsklasse. Een ander voordeel is dat een tweedehands auto vaak een snelle levertijd heeft. Je hoeft niet lang geduld te hebben om te kunnen genieten van het rijplezier. 

 

De nadelen van een tweedehands auto

 

Een nadeel van een tweedehandsauto is dat je vaak niet precies weet in welke staat de auto verkeert en welk verleden de auto heeft. Daarbij heb je ook weinig garantie ten opzichte van een nieuwe auto. Oudere auto’s hebben vaak minder veiligheidsvoorzieningen en rijden over het algemeen minder zuinig.

 

Vind de auto die bij jou past

 

Kies jij voor een tweedehands auto? Neem dan eens een kijkje bij Bochane. Dit bedrijf heeft een ruim aanbod aan verschillende merken, zoals Renault, Nissan en Dacia occasions. In totaal heb je de keuze uit meer dan 12.000 tweedehands auto’s van goede kwaliteit. Ga je toch liever voor een nieuwe auto? Ook daarvoor ben je bij Bochane aan het juiste adres.

https://www.bochane.nl/