Design publish
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) vergelijken: wat is het verschil met een AVB?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken en afsluiten doet u om zichzelf te beschermen tegen de financiële gevolgen van eventuele beroepsfouten. Dergelijke fouten kunnen al snel in de papieren lopen, waardoor het erg verstandig is om u hiertegen te verzekeren. Onder (nieuwe) ondernemers bestaat nogal eens verwarring over de BAV en de AVB. De eerstgenoemde dekt vermogensschade, terwijl de AVB schade aan personen (letsel) en bezittingen dekt. Het beste is natuurlijk om beide verzekeringen af te sluiten.

Zo vindt u de beste en voordeligste verzekeraar

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken en afsluiten doet u om vermogensschade te dekken die ontstaat door een door u gemaakte fout. U kunt zowel de AVB als de beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) vergelijken en afsluiten via VEZA Verzekeringen. Dit verzekeringskantoor, dat ruime kennis en ervaring op het gebied van zowel particuliere als zakelijke verzekeringen heeft, kan u uitstekend van dienst zijn bij het vinden van de beste én voordeligste verzekeraar die precies bij uw situatie past. Er wordt namelijk gebruikgemaakt van uitgebreide vergelijkingstools waarin vrijwel alle verzekeraars zijn opgenomen.

De BAV en de AVB in de praktijk

Stelt u zich voor: u werkt als adviseur en heeft verkeerde doorlooptijden berekend en aan uw klant gecommuniceerd. Hierdoor moeten geplande werkzaamheden worden verzet en treedt er vertraging op. Uw klant stelt u dan aansprakelijk. Hiervoor doet u een beroep op de BAV. Bent u bij diezelfde klant en is de planning geheel naar wens en werkelijkheid, maar stoot u een kopje koffie over de laptop van de klant heen? Dan doet u een beroep op de AVB.

Altijd de meest weloverwogen keuze

Voor beide verzekeringen kunt u als zzp’er of ondernemer terecht bij VEZA Verzekeringen. Het assurantiekantoor verzorgt reeds sinds 2004 verzekeringen voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van uitgebreide vergelijkingstools waarin alle verzekeraars zijn meegenomen. Zo weet u dat u na het vergelijken van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering of andere verzekering altijd de meest weloverwogen keuze maakt.

https://www.vezaverzekeringen.nl/