Design publish
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een API platform als nieuwe verdienmodel

Een API platform wordt ook wel een ‘integratieplatform’ genoemd. Zo’n platform heeft tot doel de appstructuur van uw bedrijf naar een hoger niveau te tillen en klaar te stomen voor de toekomst. The future is uncertain, maar één ding is zeker: processen worden alleen maar digitaler. Het integratieplatform heeft tot doel één gestroomlijnde ‘machine’ te maken van alle applicaties die u binnen uw bedrijf heeft. Waar deze applicaties in eerste instantie langs elkaar heen werken en soms zelfs botsen, zorgt het platform ervoor dat alles netjes geordend is. Een platform van Datacon, expert op het gebied van API platforms, hakt de Gordiaanse knoop door en zorgt ervoor dat alle kanalen vlekkeloos parallel werken. Het integratieplatform is als een verkeersleider die het appverkeer van uw bedrijf in goede banen leidt.

De kans op fouten wordt sterk verkleind

Het API platform zorgt ervoor dat fouten in het systeem onwaarschijnlijk worden. Ook zal er niet snel meer sprake zijn van een storing. Het systeem krijgt ook wel de naam ‘iPaaS’. Het doel van iPaaS is om apps terug in het metaforische gareel te krijgen en op vloeiende wijze met elkaar samen te laten werken. Het aantal connecties tussen apps wordt zo ver mogelijk teruggedrongen, waardoor er minder pijnpunten in het netwerk zijn. Er zijn minder plekken waarop er iets kan fout gaan en bovendien is het makkelijk een fout op te sporen als die toch ontstaat.

Implementeer de universele API laag

Met de installatie van het API platform wordt een ‘API laag’ aangebracht, een beschermende laag die ervoor zorgt dat alle data geïntegreerd wordt. De data die beschikbaar komt via dit integratieplatform, kan met derden worden gedeeld, bij voorkeur tegen betaling. Het openstellen van het netwerk aan een select gezelschap heet ‘API monetizing’. Iedereen die gebruik maakt van de diensten van het netwerk betaalt een vast bedrag aan kosten om de vruchten van uw netwerk te plukken. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op met Datacon voor meer informatie over de mogelijkheden.