Design publish
Image default
Aanbiedingen

Drie tips voor een snelle kinderkamer makeover

De kamer van jouw kindje is super belangrijk voor hem of haar. Dit is een plekje waar je kindje zich lekker kan terugtrekken en zich veilig voelt. Hoe ouder je kindje wordt, hoe meer waarde het waarschijnlijk aan de kinderkamer hecht. Bovendien verandert de smaak en interesse van je kindje zich ook snel. Waar de ene dag ‘Sam de brandweerman’ nog helemaal geweldig is, kan deze de dag erna opeens stom zijn. Leuk dus om de kinderkamer ook eens in de zoveel tijd aan te pakken en een makeover te geven. Dit hoeft echter niet veel tijd of geld te kosten. Wij geven je drie tips hoe je de kinderkamer een snelle makeover kunt geven. 

Kies voor muurstickers in plaats van verven of behangen

Natuurlijk kun je een muur een heel nieuw uiterlijk geven door deze te verven. Maar mede door de voorbereidingen, is een muurtje schilderen best veel werk. Hetzelfde geldt als je een muur wilt behangen, als je dit niet wekelijks doet, dan kan behangen best een moeilijk en tijdrovend klusje zijn. Een oplossing om de muur van je kinderkamer een makeover te geven zonder dat dit veel tijd kost, is het plakken van muurstickers. Tegenwoordig zij er vele leuke muurstickers verkrijgbaar in allerlei thema’s. Bovendien kun je meerdere soorten muurstickers combineren zodat je er een hele eigen draai aan geeft.

Vervang het dekbedovertrek

Het bed van je kindje neemt waarschijnlijk een groot deel van de kamer in beslag. Vaak wordt dit niet alleen gebruikt om te slapen, maar bijvoorbeeld ook om even een boekje te lezen. Je kunt het bed – en daarmee ook de hele kinderkamer – makkelijk een nieuwe look geven door een

Een dekbedovertrek 120×150 is de meest voorkomende maat voor kinderen. En kijk meteen ook even of het dekbed nog goed is of dat er een nieuw kinderdekbed nodig is. 

Kies voor een (ander) vloerkleed

Een laatste tip om je kinderkamer een snelle makeover te geven is door te kiezen voor een (nieuw) vloerkleed. Heb je nog geen vloerkleed in de kinderkamer? Koop dan een leuke, niet alleen voor het design, maar het is ook nog heerlijk aan de voeten van je kindje. Heb je wel al een vloerkleed? Overweeg dan om het te vervangen. Door een kleine verandering zoals het vervangen van het vloerkleed, krijgt de kinderkamer meteen een heel ander uiterlijk!