Design publish
Image default
Aanbiedingen

Alle prachtige dingen die je kunt doen met boomschors

De meeste mensen denken aan boomschors als niets meer dan de beschermende buitenlaag van bomen. Maar wist je dat boomschors voor allerlei verschillende dingen kan worden gebruikt? In deze blogpost verkennen we alle verschillende manieren waarop je boomschors kunt gebruiken. Van natuurlijke kleurstoffen tot unieke kunstwerken, er zijn geen grenzen aan wat je met dit ondergewaardeerde materiaal kunt doen. Lees dus verder voor meer informatie over alle prachtige dingen die je met boomschors kunt doen!

1. Natuurlijke kleurstoffen maken: Als je op zoek bent naar een manier om wat kleur aan je leven toe te voegen zonder toevlucht te nemen tot chemische kleurstoffen, kijk dan niet verder dan boomschors! Met boomschors kun je allerlei natuurlijke kleurstoffen maken voor stof, garen en andere materialen. Kook gewoon wat water en laat de schors er een paar uur in weken. Zeef dan de schors en voila! Je hebt een prachtige, natuurlijke kleurstof.

2. Maak unieke kunstwerken: Boomschors kan ook worden gebruikt om unieke kunstwerken te maken. Verzamel gewoon wat schors van verschillende soorten bomen en rangschik ze in elk gewenst ontwerp. Je kunt je kunstwerk zelfs inlijsten om het echt te laten opvallen.

3.Gebruik het als mulch: Boomschors maakt geweldige mulch voor jouw tuin. Het helpt het vocht in de grond vast te houden en voorkomt dat er onkruid groeit. Bovendien ziet het er heel mooi uit! Zorg er wel voor dat je niet te veel gebruikt, anders kun je je planten verstikken.

4. Maak je eigen vuurstarter: Boomschors is ook geweldig om vuur mee te maken. Versnipper gewoon wat en bewaar het in een droge, luchtdichte container. Als je dan klaar bent om een vuur te maken, pak je gewoon een handvol van je zelfgemaakte vuurstarter en je kunt aan de slag!

 

https://www.123natuurproducten.nl/