Design publish
Image default
Bedrijven

6 redenen waarom je af en toe een weekendje weg moet

Een weekendje weg is zo nu en dan noodzakelijk om af te kunnen schakelen van je 9 tot 5 baan. En wanneer je merkt dat je als een zombie aan je pc zit de komende acht uur. Niet te vergeten het pendelen van huis naar werk en andersom. Om vervolgens te banken met een bord eten op je schoot voor de tv tot je in slaap valt. En de dag erna herhaalt zich dit alles weer. En nog een keer. Totdat het weer weekend is en je weer helemaal opleeft van je vrije tijd zonder verplichtingen. Alhoewel?

Een weekendje weg is snel geboekt

Een weekendje weg is voor iedereen een welkome afleiding, ook al hou je van je werk en haal je er veel voldoening uit. Iedereen heeft de neiging om af en toe in een sleur te blijven hangen. Als je elke dag dezelfde gezichten ziet, over dezelfde rapporten en nummers piekert, een 4-uurtje eet in de middag. Het kan je soms gewoon opbreken. Want op die manier wordt je stresslevel steeds een beetje meer uitgerekt en je hersenen lijken pijn te doen. Het gebeurt met de beste van ons. Dit is de manier van je lichaam, geest en ziel om je te vertellen dat het tijd wordt om een echte pauze te nemen – een weekendje weg. 

Keuze genoeg

Je kunt kiezen uit een verscheidenheid aan plaatsen in Nederland, Duitsland, België, ja zelfs een weekendje Parijs is goed te doen. Ga er dus op uit en beleef een avontuur! Trek de stekker uit het stopcontact, want alle bedrijven hebben nu de sprong naar de digitale wereld gewaagd, neem je broodnodige pauze. In alle praktische zin is het bijna onmogelijk om de wereld volledig uit te schakelen, gezien de behoefte aan GPS en werkmails en appjes, maar stem af en toe af op ‘uit’. Ga niet aan het strand liggen en met Facebook of WhatsApp aan de slag met je collega’s over de projecten van volgende week. Afschakelen, dát doet een weekendje weg met je.

Persoonlijke groei

Je leert misschien op het werk, maar het enige wat je doet is je professionele vaardigheden oppoetsen. Mensen moeten nooit stoppen met leren, net zoals ze niet stoppen met biologisch groeien. Neem een weekendje weg van je bureau, rapporten en Excel-sheets om iets nieuws over jezelf te ontdekken. Misschien hou je echt van zeevruchten, misschien kun je een goede zwemmer zijn en misschien heb je wel genoeg uithoudingsvermogen om 20 kilometer te wandelen. Het draait in dat weekend allemaal om jou en je gezin en niemand anders. Sluit hier geen compromissen over. 

Gerelateerde artikelen

Zoekt u manieren om producten te importeren vanuit China? Lees snel verder

Laat uw auto reparatie over aan deze specialist in de buurt van Den Haag

Hoe betrouwbaar zijn tweedehands auto-onderdelen?