Design publish
Image default
Aanbiedingen

Welke magazijnstellingen kies ik voor mijn magazijn?

Welke magazijnstellingen kies ik voor mijn magazijn?

Je bent op zoek naar magazijnstellingen omdat je gaat uitbreiden, voor het eerst gaat beginnen met een magazijn of omdat je je magazijn opnieuw wil inrichten. Maar daar komt het: in de wereld van de magazijnstellingen is er aardig veel keuze. Logisch dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet! Meestal is het vrij gemakkelijk om de juiste magazijnstellingen te kiezen, als je maar weet waar je op moet letten. In deze blog lees je meer over de verschillende soorten magazijnstellingen en over welke je het beste kunt kiezen voor jouw magazijn. 

 

De verschillende soorten magazijnstellingen

We vertellen je graag meer over de verschillende soorten magazijnstellingen die er zijn. Magazijnstellingen verschillen in materiaal en doeleinde. Zo bestaan er magazijnstellingen voor kleine producten, magazijnstellingen voor pallets en zelfs magazijnstellingen voor banden. We sommen de meest voorkomende stellingen voor je op: 

  • Palletstellingen 

  • Legbordstellingen

  • Grootvakstellingen

  • Draagarmstellingen

  • Kunststof stellingen

  • Banden stellingen

 

Welke magazijnstellingen moet ik kopen?

Weet je inmiddels welke magazijnstellingen er zijn, maar heb je nog steeds geen idee welke magazijnstellingen je moet aanschaffen? Bedenk dan goed welke producten je gaat opslaan. Palletstellingen zijn – zoals de naam het al zegt – perfect voor het opslaan van pallets. Zoek je magazijnstellingen voor het opslaan van etenswaren? Kies dan voor metalen legbordstellingen. Ook zijn legbordstellingen handig als  u kleine goederen wilt opslaan. Tijdens het orderpicken kunnen je medewerkers of jijzelf makkelijk bij de producten. En heb je producten of grondstoffen met grote afmetingen? Kies dan voor draagarmstellingen. 

 

Hoe deel in de magazijnstellingen in?

Weet je welke magazijnstellingen je nodig hebt, maar weet je niet goed hoe je je (nieuwe) bedrijfshal moet inrichten? Kies dan voor een organisatie die je niet alleen helpt met de aanschaf van magazijnstellingen, maar die ook met je meedenkt op het gebied van het inrichten van een magazijn. Het is namelijk erg belangrijk dat een magazijn op een efficiënte manier wordt ingericht, zodat alle processen efficiënt lopen. Bij een bedrijf als Multi Ratio kun je bijvoorbeeld niet alleen terecht voor magazijnstellingen, maar ook voor een complete magazijninrichting. Hierbij kun je denken aan magazijnbakken, intern transport en meer. Let dus altijd op dat je voor een partij kiest met ervaring binnen de magazijnwereld. 

 

Tweedehands magazijnstellingen: duurzaam en prijsvriendelijk

Een andere optie is, wanneer je een klein budget hebt, om voor tweedehands magazijnstellingen te gaan. Veel bedrijven schaffen namelijk al snel nieuwe magazijnstellingen en bieden de oude te koop aan, terwijl deze nog erg lang meekunnen. Door te kiezen voor tweedehands magazijnstellingen kies je voor duurzaam ondernemen én schaf je de magazijnstellingen tegen een fijne prijs aan. Hopelijk heeft deze blog je goed op weg geholpen en weet je welke magazijnstellingen je het beste kunt aanschaffen. 

 

https://www.multiratio.nl/