Design publish
Image default
Aanbiedingen

Ontdek de vijf voordelen van een rond vloerkleed in jouw woning

Heb jij al nagedacht over een vloerkleed voor in jouw woning? De vloerkleden worden de laatste tijden steeds populairder. Een vloerkleed geeft extra sfeer aan de woning. Als jij bezig bent met het decoreren van jouw woning, dan kan je ook denken aan een vloerkleed. Er zijn enorm veel verschillende vloerkleden verkrijgbaar. De vloerkleden verschillen onder andere van vorm. Een rond vloerkleed staat prachtig in de woning. Wij hebben vijf voordelen voor jou op een rijtje gezet over een rond vloerkleed. 

1. Doorbreek de ruimte

Vrijwel alles in de woning heeft een rechthoekige of vierkante vorm. De woonkamer zelf heeft ook een vorm. Een ronde vorm zie je minder vaak voorkomen. De tafels kunnen nog wel is rond zijn, maar de overige meubelen hebben een rechthoekige vorm. Een rechthoekig vloerkleed zou prachtig staan in de woning, maar zorgt voor weinig contrast. Naast het decoratieve effect van het vloerkleed, vinden wij contrast ook belangrijk. Kies daarom voor een rond vloerkleed en doorbreek alle overige hoeken in de ruimte. Een rond vloerkleed 200 cm zorgt voor één gezellig geheel. 

2. Combineren met het Scandinavische interieur

Bij de Scandinavische stijl staat minimalisme hoog in het vaandels. Niet alleen op het gebied van spullen, maar ook als het over de kleuren gaat. Een rond vloerkleed past perfect tussen de Scandinavische stijl. De ruimte krijgt een zachte uitstraling en zou gaan stralen. Kies voor een lichte kleur van het vloerkleed en ontdek het Scandinavische interieur. 

3. Geluiddempend 

Dit is een voordeel van alle vloerkleden. De vloerkleden dragen niet alleen bij aan de uitstraling van de ruimte, maar zijn ook nog eens perfect voor het dempen van geluid. Als jij een lege ruimte binnenkomt, dan hoor je over het algemeen een galm. Hoe meer meubelen jij in de ruimte zet, hoe minder de galm zal gaan worden. Door middel van een vloerkleed wordt de galm nog kleiner. Als je kiest voor een hoogpolig vloerkleed, dan verdwijnt het geluid als sneeuw voor de zon. Een vloerkleed is ideaal voor in de appartementen.

 

https://www.obbyo.nl/