Design publish
Image default
Groothandel

Kwalitatief hoogwaardige alternatieven voor Meranti glaslatten

Bent u een professional binnen de schilders- of onderhoudsbranche? Dan bent u ongetwijfeld op de hoogte van het bestaan van Meranti glaslatten. Meranti is een zeer stevig soort hardhout dat ook nog eens over goede isolerende eigenschappen beschikt. Daarnaast gaat het, zeker indien vooraf behandeld, lang mee. Meranti glaslatten kennen veel toepassingen en worden onder andere gebruikt voor het vervangen van enkelglas door isolatieglas. Ook neuslatten van dit materiaal worden vaak gebruikt wegens hun bestendigheid tegen weersinvloeden.

De impact van tropisch hardhout op natuur en milieu

Meranti is een houtsoort dat vooral uit Zuidoost-Azië afkomstig is. Lange tijd was het de enige tropische hardhoutsoort die men in de Nederlandse bouw gebruikte. Inmiddels is de consument zich een stuk bewuster van de negatieve consequenties van tropisch hardhout voor natuur en milieu. Bossen blijven aan de lopende band verdwijnen. Bent u als ondernemer op zoek naar kwalitatief hoogwaardige alternatieven voor glaslatten van dit hardhout? Dan kunt u altijd bij het in Duiven gevestigde Avabel Nederland BV terecht voor uw nieuwe glaslatten.

Duurzame alternatieven zonder al te veel vereisten op het gebied van onderhoud

Dit bedrijf mag zich de specialist in verantwoorde glaszetmaterialen noemen. Voor de Meranti glaslatten heeft het inmiddels diverse alternatieven beschikbaar gesteld voor zijn klanten. Zo zijn er veel glaslatten verkrijgbaar die van het FSC-keurmerk zijn voorzien, maar ook andere producten die aanzienlijk minder omgevingsschade aanrichten en toch lang en zonder intensief onderhoud meegaan in het Nederlandse klimaat.

Een langdurige relatie opbouwen

Avabel Nederland BV in Duiven produceert en verkoopt glaslatten en andere glasbenodigdheden en beglazingsmaterialen en mag zich inmiddels een gerenommeerd totaalleverancier voor schilders- en onderhoudsbedrijven noemen. Dit familiebedrijf bestaat al veertig jaar en hecht grote waarde aan langdurige relaties met zowel leveranciers als afnemers. In hun webshop vindt u het gehele aanbod terug. Er bestaat een aparte webshop voor ondernemers die voldoende hebben aan een kleiner assortiment glaslatten.