Design publish
Image default
Auto's en Motoren

Kun je nog rijlessen nemen in de corona crisis?

Veel mensen vragen zich af of het nog mogelijk is om rijlessen te kunnen nemen in de corona crisis. Veel mensen zijn namelijk in Nederland bezig met het volgen van rijlessen. Doordat rijlessen over een langere periode gaat zitten veel mensen middenin hun rijlessen toen de corona crisis begon. Rijlessen hebben daarom een tijdje stil gelegen. Dit is niet bevorderlijk voor leerlingen. Een lange pauze tussen de rijlessen is niet goed voor het aanleren van veilig rijden. Voorlopig mag je nu weer gewoon rijlessen nemen en examen doen. Veel rijscholen zoal Rijschool Zoetermeer stellen verschillende regels op om te zorgen dat dit veilig kan gebeuren. Ook moeten Rijschool Zoetermeer rekening houden met regels en adviezen van de overheid. Voor alle contact beroepen (hier valt rijschool Zoetermeer ook onder) geld een dringend mandkapjes advies. Dit is een advies dus niet verplicht. Verder moeten alle leerlingen zich voorafgaand laten registeren. Deze 2 maatregelen gelden vanaf 29 september.

Mondkapjes

Zoals eerder aangegeven is het dragen van mondkapjes niet verplicht. De overheid raad het wel dringend aan. Dit geld voor alle contactberoepen en publieke ruimtes. Zo zal je in de meeste gevallen in de gebouwen van het CBR en in de auto altijd een mondkapje op moeten doen. Examens mogen ook met aangepaste regels doorgaan. Voor dat het examen begint moet iedere kandidaat een gezondheidscheck invullen. Dit is een lijst met vragen over de gezondheid van afgelopen weken. Ook tijdens het examen moet iedereen in de auto een mondkapje op.

Samenwerking GGD

De overheid heeft verlicht gesteld dat leerlingen zich altijd moeten laten registeren voor een rijles. Dit valt samen met de gezondheidscheck. Het registeren houd in dat leerlingen contact gegeven invullen en toestemming moeten geven dat dat GGD deze gegevens mag gebruiken voor bron- en contactonderzoek. Na 10 dagen zullen de gegevens worden vernietigd.

https://drivercompany.nl/rijschool-zoetermeer/