Design publish
Image default
Aanbiedingen

Is een boxspring bed het juiste bed voor jou?

Is een boxspring beter voor u dan een normaal platform bed?

De kwaliteit van uw slaap beïnvloedt hoe u zich voelt en presteert gedurende de dag. Het speelt ook een belangrijke rol in je gezondheid en mentale welzijn. Daarom is het belangrijk dat u de hulpmiddelen die u gebruikt om te slapen kiest en grondig evalueert. De keuze tussen een hoogslaper en een boxspring kan bepalen of u verfrist wakker wordt of slechter dan voor u sliep.

Is een boxspring bed het helemaal voor u? Vind hier uw favoriet!

 

Platform bed
Platform bedden, vaak kajuitbedden genoemd, zijn eenvoudige, meestal houten, rechthoekige bedden. Dit type bed biedt zelden ondersteuning voor de gebruiker. Het belangrijkste doel is de matras vast te houden of boven de vloer te tillen. Sommige bedplatforms zijn gemaakt van plastic, metaal, hout en andere stijve materialen.

Hoewel de meeste bedden op een platform een eenvoudig ontwerp hebben, heeft de vooruitgang in de technologie het mogelijk gemaakt om elegantere en meer verfijnd ogende bedden te maken.

Boxspring bed
Boxsprings of divans zijn gecompliceerder dan platformbedden. Er bestaan matrassen met veren, die binnenveringmatrassen worden genoemd. Boxsprings zijn gevuld met veren die vaak ondersteund of samengehouden worden door een houten of metalen frame en afgedekt worden met een doek. Boxsprings zijn bedoeld als aanvulling op de ondersteuning die de matras biedt. Het kan ook helpen om de hoogte van uw bed te verhogen voor esthetische of gezondheidsdoeleinden.

Factoren die u in overweging moet nemen
Het beste type bed verschilt per persoon. Veel dingen kunnen van invloed zijn op het soort bed dat het beste bij u past. Daarom moet u bij de keuze tussen een hoogslaper en een boxspring rekening houden met verschillende factoren, zoals de hieronder genoemde:

Uw slaapgewoonten
Uw slaapgewoonten omvatten de tijd die u slaapt, uw slaaphouding, uw lichaamshouding en nog veel meer. De manier waarop u slaapt kan van invloed zijn op hoe uw bed u zal beïnvloeden. Als u ’s nachts veel beweegt, dan kan een boxspring oncomfortabel voor u zijn. De meeste beddenverkopers laten kopers toe om hun bedden uit te proberen. Wees dus niet bang om op boxsprings en plateaubedden te gaan liggen en uw meest voorkomende slaaphoudingen uit te proberen.

Uw gezondheid
Sommige lichamelijke aandoeningen kunnen ongemak veroorzaken, afhankelijk van het type bed dat u gebruikt. Een zeer zacht en veerkrachtig bed kan oncomfortabel zijn voor mensen met misvormde ruggengraat. Terwijl stijvere bedden, zoals plateaubedden, misschien niet het beste zijn voor mensen met spierpijn.

Uw budget
Nadat u een bedframe hebt gekocht, moet u nog andere dingen kopen, zoals matrassen, kussens en lakens. U kunt dus niet uw hele budget alleen aan uw bedframe of bedsteun besteden. Misschien wilt u de beste matras voor een bed kopen of het beste kussen voor een boxspring, hoe dan ook, uw budget moet u altijd in gedachten houden.

Box Springs

Voordelen
Boxsprings vallen gemakkelijk op door hun volle vorm en design. Dit ontwerp kan een voordeel zijn voor mensen die een meer klassieke look aan hun bed willen geven. De dikte maakt het ook gemakkelijker voor oudere en mindervalide mensen om op te staan uit hun bed.

Een ander voordeel van een boxspring is dat het extra ondersteuning kan bieden aan uw matras. Deze ondersteuning vermindert het doorzakken van uw matras omdat de druk die het draagt wordt verminderd. Sommige mensen hebben naast hun boxspring alleen een topper nodig, omdat die al de nodige ondersteuning biedt. Boxsprings zijn ook gemakkelijker te verplaatsen dan platformbedden.

  • Gemakkelijker uit te schuiven en op te staan door zijn dikte
  • Helpt het lichaamsgewicht van de gebruiker te absorberen en te verdelen
  • Het kan helpen de levensduur te verlengen en het doorzakken van matrassen te voorkomen
  • Heeft een traditionele en klassieke uitstraling 

 

Nadelen

Door de verschillende materialen die nodig zijn en de complexiteit van het ontwerp, zijn boxsprings duurder dan platformbedden. Een boxspring vereist vaak extra elementen zoals frames, hoofdborden en matrassen die nog eens bovenop de toch al dure boxspring komen.

Ongelijke druk kan ook sommige veren in het bed verzwakken, wat zal resulteren in zachte plekken en kuiltjes die ongelooflijk oncomfortabel kunnen zijn. Ten slotte heeft een boxspring aanzienlijk meer ruimte nodig dan een platformbed.

  • Kost meer en vereist extra frames en matrassen
  • Zelden uitgerust met een lade of bergruimte
  • Kan na verloop van tijd ondersteuning verliezen en resulteren in ongelijke vormen
  • Metalen veren kunnen gaan roesten in zeer vochtige omgevingen

 

Conclusie
U moet uw tijd nemen bij de keuze tussen een platformbed en een boxspring. U moet rekening houden met verschillende factoren en de voor- of nadelen van elk type bed. Anders kan het zijn dat u spijt krijgt van wat u koopt. Denk gewoon aan de bovenstaande factoren, en je zult een goede keuze maken!