Design publish
Image default
Aanbiedingen

Hoe je de vogels in jouw tuin een handje kan helpen

Hoe je de vogels in jouw tuin een handje kan helpen 

Het lijkt wellicht een beetje vroeg maar vogels in de tuinen zijn al vanaf eind februari op zoek naar fijne plekken om hun eieren te broeden. Het is nog een beetje koud maar het voorjaar staat voor de deur en het zal niet lang meer duren tot de temperaturen weer flink oplopen. Dit betekent ook dat de vogels hun eieren zullen gaan broeden zodat in het voorjaar de eieren uitkomen en de jongen voor het eerst het licht zien. Lijkt het jou leuk om zo’n vogelnestje in de tuin te hebben en de vogels een handje te helpen? In dit blog vertellen we je wat je kan doen om van deze droom werkelijkheid te maken! 

 

Help ze aan een veilige plek voor hun nest 

Vogels zoeken naar een fijne plek om hun nest te bouwen. Een paar belangrijke factoren zijn de plek van het nest zelf, de omgeving van het nest, de veiligheid en hoeveel voedsel er is. Als jij graag de vogels helpt aan een plekje om te nestelen kun je ook zelf nesten creëren. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een nestkastje aan te schaffen en op te hangen in je tuin. Een nestkastje is een veilige plaats voor de vogels waar ze hun nest in kunnen bouwen. 

 

Hang het nestkastje op een goede plek 

De vogels zien het nestkastje als een veilige omgeving om hun nest te bouwen, zorg er daarom ook voor dat je zo’n kastje op de juiste plek hangt. Eén van de dingen waar je rekening mee moet houden is dat vogels hun nest het liefst bouwen op een rustige plek. Daarnaast is het ook van belang om het nestkastje niet in de volle zon te hangen en dat het beschut is tegen regen en wind. Ook kun je de veiligheid van het nest garanderen door er zeker van te zijn dat er geen katten in de buurt van het nest kunnen komen. Als je de vogels nog een extra handje wil helpen kun je ook zorgen voor veilig nestmateriaal. Hieronder kun je eigenlijk alles verstaan wat organisch en dus biologisch afbreekbaar is zoals takjes en bladeren, dennennaalden, modder en snoeiafval. Hang jouw nestkastje op een veilige plek op waar je er zicht op hebt en je kunt het hele voorjaar genieten van hoe druk de vogeltjes zijn met hun nestje! 

 

 

https://www.birdsupply.nl/