Design publish
Image default
Eten en drinken

Groene Chili Kaas Friet

Ingrediënten:

CHILI SAUS

  • 5 pond Anaheim pepers
  • 5 pond poblano pepers
  • 2 kopjes jalapeño pepers
  • 2 kopjes koolzaadolie
  • 3 pond tomatillo’s, grof gehakt
  • 2 pond uien, grof gehakt
  • 1 kop knoflookteentjes
  • ½ kopje zout
  • ½ kopje verse oregano
  • ¼ kopje zwarte peper
  • ¼ kopje koriander, gemalen
  • ¼ kopje komijn, gemalen
  • 5 liter groentebouillon
  • 2 bosjes verse koriander met steeltjes
  • 1 gallon witte bonen, gekookt
  • 1 gallon zwarte bonen, gekookt

PATAT

  • 2 roodbruine aardappelen, geschild en in plakjes van inch gesneden
  • 2 liter canola-olie
  • 8 ons Chili Saus (zie recept)
  • ½ kopje Oaxaca-kaas, versnipperd
  • ¼ kopje 6-jarige Wisconsin Cheddar-kaas, versnipperd

Routebeschrijving:

CHILI SAUS

  1. Rooster alle paprika’s op de grill, verwijder de schil en hak de paprika’s grof.
  2. Voeg de olie toe in een grote pan en bak de tomatillo’s, uien en knoflook goudbruin. Voeg vervolgens de gehakte pepers, zout, oregano, peper, koriander en komijn toe en bak ongeveer 5 tot 8 minuten op middelhoog vuur om de smaak naar voren te brengen.
  3. Voeg de bouillon toe en laat het mengsel op middelhoog vuur koken tot het de gewenste dikte heeft, 35 tot 40 minuten. Voeg de koriander toe en mix het mengsel vervolgens met een staafmixer. Voeg naar smaak peper en zout toe. Roer de bonen erdoor.

 

PATAT

  1. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Kook de aardappelschijfjes ongeveer 7 minuten, tot ze zacht van buiten en stevig van binnen zijn. Giet af en plaats in een koeler gedurende 30 minuten.
  2. Verhit de olie in een diepe pan en bak de aardappelen als de temperatuur 350°F bereikt; verwijderen met zeef.
  3. Leg de gebakken aardappelen in een metalen taartvorm, voeg de Chilisaus toe en garneer met de kazen. Plaats in een oven van 350 ° F tot de kaas is gesmolten, ongeveer 6 minuten.