Design publish
Image default
Architectuur

Drie dingen om op te letten bij het laten ontwerpen van een huis

Architectuur is een prachtig vak, dat weten wij als geen ander. Het is tevens een zeer moeilijk vak. Rekening houden met de wensen van eenieder, het praktisch en bovenal veilig houden; het is niet makkelijk. In deze blog vind je drie dingen om op te letten bij het laten ontwerpen van een huis. 

Dakvormen 

Dakvormen zijn zeer belangrijk in het ontwerp van je huis. Elke vorm van het dak heeft zo zijn voor- en nadelen. Een plat dak, een schilddak; lees je goed in in de verschillende opties. Zo kom je goed beslagen ten ijs bij je architect en kun je hem of haar de beste en scherpste vragen stellen. Kijk ook naar het bestemmingsplan. Hier worden vaak eisen gesteld waaraan je je moet houden bij een huis ontwerpen. Nokhoogte, goothoogte, afmetingen, je moet er allemaal rekening mee houden.  

Opslag 

Een huis zonder een efficiënte opslagruimte zal meestal rommelig zijn. Groeiende gezinnen hebben altijd meer opslagruimte nodig van tijd tot tijd als er nieuwe leden worden toegevoegd. Overweeg het toevoegen van extra opbergruimte bij het laten ontwerpen van je huis, zodat het niet rommelig begint te worden. Boeken, speelgoed en spelletjes kunnen goed gerangschikt en georganiseerd worden in ingebouwde opbergruimtes. Praat hierover met je architect en geef duidelijk aan hoeveel opslagruimte je nodig hebt én waar deze opslagruimte dient te komen.  

Neem iedereen mee in het proces 

Neem vooral iedereen mee in het proces van het ontwerp. Met iedereen bedoelen we: iedereen die in het huis gaat wonen. Laat ze niet buiten je plan. Houd rekening met de mening van je gezin over de structuur en het ontwerp van het huis. Aangezien jullie samen zullen wonen, is het van vitaal belang om ervoor te zorgen dat zij zich ook goed voelen bij het ontwerp. Er moeten voorzieningen zijn voor iedereen. De grootte van de kamers en hoe ze zullen worden gebruikt is van cruciaal belang. Bouwstructuur, apparatuur, inrichting, en alle andere gebieden van het huis ontwerpen moet worden afgestemd op wat het beste past bij je gezin.