Design publish
Image default
Woningen

Checklist inbraakpreventie

Inbraak meemaken en waardevolle spullen kwijtraken is geen prettig gevoel. Het is niet iets wat je wilt meemaken en absoluut niet voor een tweede keer. Gelukkig zijn er genoeg middelen en technieken die je kunt toepassen om een inbraak in jouw huis te voorkomen wanneer je op vakantie bent. Hier is een checklist met de adviezen van de beste slotenmaker in Amsterdam samengesteld, hoe je een inbraak kan voorkomen.

Ramen en deuren verstevigen

Het is belangrijk dat je jouw ramen en deuren altijd op slot moet houden. Controleer de ramen en deuren op stevigheid. Laat de slotenmaker voor je inspecteren als alle sloten optimaal functioneren. Doe een extra controle voor je je het huis verlaat om er zeker van te zijn dat alles goed op slot zit. De sloten laten vervangen is altijd ook een goed idee.

Een huisbeveiligingssyteem installeren

Hoewel de eerste stap is om ervoor te zorgen dat alle ramen en deuren op slot zijn, zal dit nog steeds niet voldoende zijn om een inbraak te voorkomen. Gelukkig zijn de huidige huisbeveiligingssystemen krachtig, intuïtief en gemakkelijk te gebruiken voor het hele huishouden. Dieven hebben tegenwoordig niet zoveel geluk met alle vooruitgang op het gebied van huisbeveiliging en automatisering. Je kan nu een systeem installeren dat jouw huis beschermt. Je beveiligingssysteem kan je op afstand bedienen en het bewaakt elke beweging. Tot de videobewaking heb je overal toegang. De beveiliging van jouw huis heb je zo altijd onder controle.

Koop een kluis

Plaats waardevolle spullen uit het zicht van derden. Plaats niets bij de voordeur of bij het raam. Berg contant geld en dure sieraden op onwaarschijnlijke plaatsen op – bijvoorbeeld in een grote envelop of tussen veel papieren dossiers. Selecteer containers die niemand per ongeluk zal weggooien. Het beste is daarom om meteen een kluis aan te schaffen.

Maak geen reclame

Als je op vakantie gaat, vertel het niet aan eenieder. Laat ook geen bericht op het antwoordapparaat dat je niet thuis zal zijn. Dieven kunnen gemakkelijk je nummer vinden en bellen om te controleren of je thuis bent.

Plaats genoeg verlichting

Als je weggaat is het goed dat je jouw huis en erf goed en genoeg verlicht. Maak gebruik van bewegingslampen die aangaan zodra het beweging en heeft gedetecteerd.  Plaats ook lampen met een timer die automatisch lampen inschakelt als het donker wordt. Zet ook een tijdelijke stop op jouw post, of laat een buurman jouw post, pakketten en kranten ophalen, zodat jouw huis er niet leeg uitziet.

Wees bevriend met de buren

In veel gevallen zullen inbrekers de routines bestuderen rond de eigendommen waarin ze willen inbreken. Ze zullen in de gaten houden en noteren wie er in het pand woont, op welke tijden ze ’s ochtends naar hun werk gaan en wanneer ze terugkomen. Door jouw buren te leren kennen, kan je erachter komen wie er normaal gesproken overdag thuis verblijft en hen vriendelijk vragen alert te zijn op verdachte activiteiten rond de toegangspunten van jouw huis. Wees altijd vriendelijk en lief voor je buren.