Design publish
Image default
Bedrijven

Bespaar geld in de koude winterdagen

In dit artikel zijn een aantal manier opgesomd om kosten te besparen nu de koudere dagen er weer aankomen. De winter voor de deur betekent ook dat er een hogere energierekening op komst is. Gelukkig is hier met een slimme thermostaat iets aan te doen. Lees dit artikel om meer te weten over kostenbesparing door middel van een slimme thermostaat.   

Kies voor een slimme thermostaat

Het aanschaffen hiervan is een uitstekend idee om de kosten te drukken. Het is namelijk mogelijk om tot wel zo’n 20% op je energierekening te besparen. Je kunt een slimme thermostaat namelijk koppelen aan je smartphone of tablet om hem op deze manier van afstand te besturen. Zo kun je bijvoorbeeld een seintje geven wanneer je aankomt of weggaat van huis. Dan kan de thermostaat alvast beginnen met het aanpassen van de temperatuur. Ook is het met sommige thermostaten, zoals de Honeywell evohome, mogelijk om een andere temperatuur in te stellen in aparte kamers. Zonde om op te warmen in kamers waar je nauwelijks komt natuurlijk. Naast een kostenvermindering help je zo het milieu ook nog een handje!

Denk ook aan je schoorsteenkanaal

Gebruik je je schoorsteenkanaal niet? Sluit deze dan af en laat hem niet onnodig open staan. De impact hiervan is te vergelijken met het open laten staan van je raam. De gevolgen hiervan zijn een toevoer van koude buitenlucht en een wegstroom van warme binnen lucht. Zonde!

Sluit ramen en deuren

Wist je dat er tot wel 25% van het warmteverlies kan worden toegeschreven aan het open houden van ramen? Maar hoe kun je dit tegengaan? Bijvoorbeeld door gordijnen bij ramen op het zuiden overdag open te houden zodat de warmte die van de zon afkomt het huis lekker warm maakt. Hou daarentegen jaloezieën en gordijnen in de nacht of tijdens uren dat de zon niet schijnt dicht. Op deze manier ben je bezig met het isoleren van je huis en hou je de warmte lekker binnen.

Wist je ook dat je veel energie kunt besparen door je deuren dicht te houden? Kamers waar zelden iemand komt zijn natuurlijk zonde om te stoken. Sluit deuren en sluit ventilatie als je niet in deze kamer aanwezig bent. Wanneer je er dan wel komt kan het sluiten van de deur het warmen maken in de kamer. Elke vorm van warmte wordt op deze manier binnen gehouden, ook de warmte die je lichaam produceert en warmte die wordt geproduceerd door licht of andere elektronica.

https://www.cvketelvoordeel.nl/nl/